Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova un canvi al nou vial d'accés a Castellciutat

L'Ajuntament de la Seu aprova un canvi al nou vial d'accés a Castellciutat

El carrer desembocarà a l'inici del camí de l'antiga caserna i d'aquesta manera tindrà un pendent més suau. També s'ha acordat una modificació al camí que va paral·lel al riu Valira

Nou disseny del futur vial d'accés a la part alta de Castellciutat
Nou disseny del futur vial d'accés a la part alta de Castellciutat
27/12/2022 12:25

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat, aquesta setmana passada, una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) referent al futur nou accés al poble de Castellciutat des de la carretera N-260. L'objectiu d'aquesta obra és millorar les possibilitats d'entrada i sortida des del nucli per als vehicles, mitjançant un nou vial des de la part alta.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Gurrera, va explicar al plenari que el canvi ve motivat perquè el projecte que havia presentat inicialment l'Ajuntament comptava amb un informe desfavorable per part de la Direcció General de Carreteres de l’Estat, referent a l'afectació que podia tenir el vial en el trànsit de la carretera N-260 i en la incorporació de vehicles.

El nou disseny contempla que el carril mantindrà les dues corbes tancades, per salvar el desnivell que hi ha entre l'inici i el final, però que no desembocarà directament a la carretera com es preveia inicialment, sinó que ho farà a l'inici del camí de l'antiga caserna militar, just per sota del Cementiri de Castellciutat. D'aquesta manera, alhora, s'aconseguirà que el traçat tingui un pendent més suau.

Al mateix punt del ple, l'Ajuntament va aprovar un canvi al vial que hi ha sota l'Hostal La Glorieta, que va a parar al molí de Castellciutat i que després continua en paral·lel al riu Valira. Actualment aquest vial no està inclòs al planejament. Un tram del camí va a parar al col·lector de Castellciutat, que porta les aigües a l’EDAR de Montferrer. L'itinerari també s'aprofitarà per fer passeig per a vianants a la vora del riu.

Mostrar formulari de contacte