Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova una modificació per donar continuïtat al carrer del Setúria

L'Ajuntament de la Seu aprova una modificació per donar continuïtat al carrer del Setúria

La mesura permetrà completar el vial amb l'obertura a la cantonada amb Sant Ermengol. També s'ha acordat una qualificació com a equipaments per ampliar l'espai dels Antics Jutjats
Aspecte actual del carrer del Setúria de la Seu a tocar del carrer de Sant Ermengol
24/12/2022 10:20

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat inicialment, aquest dilluns, una modificació urbanística que ha de permetre prolongar el carrer del Setúria a la cantonada amb el carrer de Sant Ermengol. La mesura va tirar endavant per unanimitat.

Durant el plenari, des de l'equip de govern (Junts i ERC) van explicar que el planejament actual impedia en aquest indret materialitzar l'edificabilitat d'una illa de cases, formada per dos propietaris. Això coincideix amb el fet que actualment el carrer del Setúria està interromput en aquest punt. Amb l'adaptació de la separació, es podrà dur a terme el desenvolupament urbanístic previst i, alhora, es podrà resoldre un dels punts pendents de l'eixample urbà com és la continuïtat d'aquest carrer, que travessa la ciutat de baix a dalt. El vial comença al barri de Santa Magdalena i arriba fins al carrer de Joaquim Viola, des d'on es pot accedir al carrer de Circumval·lació i a la carretera N-260.

Encara en l'àmbit urbanístic, al mateix ple també s'ha aprovat per unanimitat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana referent al carrer de l'Escorxador, que permetrà ampliar l'espai disponible per a la remodelació dels Antics Jutjats. Durant el ple, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Gurrera, va concretar que es tracta de dos habitatges particulars, de tres plantes cadascun i amb una superfície de 100 m2 per planta, que fins ara tenien la qualificació de residencial i que ara passaran a ser qualificats com a equipaments. Una d'aquestes cases pertanyia a un propietari que va morir sense deixar testament, motiu pel qual se'n durà a terme el procés d'expropiació.

Aquests dos immobles s'uniran al recinte dels antics jutjats, que té l'entrada per la plaça del Pati Palau, i permetran disposar de més espai en el nou ús que se li vol donar a aquest històric edifici, que es preveu que passi a acollir el Centre de Formació d'Adults (CFA). Precisament la reforma d'aquest bloc és una de les principals inversions previstes als pressupostos municipals del 2023, que s'han aprovat al mateix plenari.

Mostrar formulari de contacte