Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu cedeix els terrenys per a la futura residència de gent gran

L'Ajuntament de la Seu cedeix els terrenys per a la futura residència de gent gran

L'equipament es construïrà a la part sud de l'Horta del Valira, que ara s'està urbanitzant També comptarà amb centre de dia, centre de salut mental i recurs d'urgències

Horta del Valira sud
Horta del Valira sud
04/09/2008 16:25

Aquest dilluns vinent, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà, en sessió plenària, la cessió de terrenys municipals ubicats a l'Horta del Valira al Consorci de Serveis d'Atenció a la Dependència de la Seu. Això ha de permetre construir-hi la nova residència assistida, el centre de dia per a persones amb dependència, la residència per a malalts mentals i el recurs d'urgència.

Aquesta parcel•la es troba situada al terreny d'equipaments situat al sud de l'Horta del Valira, que ara s'està urbanitzant. Al mateix punt està previst també que en un futur s'hi ubiqui el nou hospital. Concretament, la façana de la residència es trobarà situada al front nord del nou passeig de l'Horta del Valira, una de les principals avingudes de la nova zona urbana.

Amb aquesta cessió, el Consorci de Serveis d'Atenció a la Dependència ja podrà convocar el concurs d'idees per construir l'equipament. Una vegada s'obtingui el projecte guanyador, es durà a terme la licitació de les obres de construcció.

La regidora de Gent Gran de la Seu, Teresa Casassas, ha manifestat que “aquest és un pas molt important per fer realitat uns dels equipaments més necessaris per a la ciutat”. Casassas recorda que la residència també acollirà dos serveis més, també molt necessaris per a la ciutat i que en un pricipi no estaven projectats, com són un recurs d'urgència i un centre per a malalts mentals.

La residència asssitida, que ocuparà una superfície aproximada de 4.000 m2, disposarà de 120 places, mentre que le centre de dia comptarà amb 1.200 m2 per acollir 30 places. El centre de salut mental disposarà de 1.000 m2 i donarà un servei de 20 places, més 5 places més per al recurs d'urgència.

L’Ajuntament de la Seu va signar amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania un conveni per a construir aquesta residència. L’obra té un pressupost aproximat de 6.500.000 d’euros que la Generalitat finançarà al 45%, és a dir, amb prop de 3 milions d’euros.

Per a poder ser una persona usuària d’aquesta residència i centre de dia, es donarà preferència als empadronats a la ciutat, en primer terme, i també als veïns de la comarca.

Mostrar formulari de contacte