Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu col·labora en la campanya de tinença responsable d'animals de companyia

L'Ajuntament de la Seu col·labora en la campanya de tinença responsable d'animals de companyia

L'activitat, amb el suport dels centres veterinaris, ofereix fins al 30 d'abril preus especials per identificar o bé esterilitzar gossos, gats i fures. El consistori recorda la necessitat de disposar de xip per localitzar els propietaris en cas de pèrdua
Campanya 'Sóc responsable'
08/03/2016 17:27

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha sumat a la campanya 'Sóc responsable' de tinença responsable i identificació d'animals de companyia. La proposta impulsada per la Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, ofereix preus reduïts als propietaris de gossos, gats i fures per identificar o bé esterilitzar les mascotes.

La iniciativa és possible gràcies a la participació del Centre Veterinari La Seu (Plaça de Lleteries 14) i el Centre Veterinari MOA (Carrer de Sant Joan Baptista La Salle 50). La campanya es va iniciar el dia 1 de febrer i finalitza el 30 d’abril. Se'n pot trobar més informació al telèfon 93 624 55 38 o bé al web socresponsable.org.

Des de l'Ajuntament urgellenc s'aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als seus propietaris, i l'esterilització, que permet el control de la natalitat, com a eines “imprescindibles” per millorar la gestió dels animals domèstics. De fet, el consistori recorda que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, per evitar les pèrdues i combatre l'abandonadament de les mascotes. El microxip és la millor manera de poder recuperar l’animal en cas de pèrdua ja que permet accedir a la informació del propietari. El fet de poder actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l'efectivitat del sistema.

Pel que fa al cens, cal fer la inscripció a l'ajuntament o bé als centres veterinaris de la ciutat. Cal actualitzar-lo en cas de canvi de domicili o bé de defunció de l'animal. I quant a l'esterilització, serveix per evitar l'abandonament de milers de gossos, gats i fures cada any, alhora que prevé problemes de salut i de benestar general i millora el comportament de l’animal, ja que elimina el zel i per tant desapareix el risc de fuga, els marcatges i els comportaments agressius dels mascles.

Animals abandonats durant el 2015

L’Ajuntament de la Seu d'Urgell és el responsable de la gestió dels animals abandonats i perduts a la via pública, que una vegada recollits són traslladats al Refugi Supracomarcal de Benavarre des d’on es realitzen les gestions de retorn als corresponents propietaris, si és que es poden localitzar. En cas contrari, se'ls intenta donar en adopció.

Durant l’any 2015, només des del municipi de la Seu, es van portar a aquest refugi un total de 105 animals, dels quals 66 eren gossos i 39 gats. Aquesta xifra és força elevada -representa gairebé una mitjana de 9 animals cada mes- tenint en compte que la capacitat del refugi és de 60 animals i que la Seu és només 1 dels 18 municipis als quals dóna servei.

Només un 36,40% dels animals que entren al refugi estan identificats amb xip. El 63,60% restant no el porten. Aquest any passat també es va recollir quatre camades de gats, amb un total de 24 cadells.

Mostrar formulari de contacte