Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu comença a perfilar la recuperació del recinte de Casetes

L'Ajuntament de la Seu comença a perfilar la recuperació del recinte de Casetes

Entre els factors que s'hi vol tenir en compte hi ha la cabuda, la ubicació, la normativa i la gestió del recinte. La Regidoria de Festes reitera que, en totes les fases del procés, els canvis es consensuaran amb les colles participants

El recinte de Casetes, a la Festa Major 2018
El recinte de Casetes, a la Festa Major 2018
12/11/2021 19:55

La Regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha començat a treballar en la recuperació de l'espai de Casetes, en coordinació amb les colles que hi participaven fins que l'any passat la crisi sanitària va obligar a deixar en punt mort aquest recinte de la Festa Major. Després d'una primera reunió amb la Coordinadora Casetes, aquest mes passat, el consistori ha reiterat que els possibles canvis que s'hi duguin a terme es faran "amb consens". En tot cas, però, veuen necessari "comptar amb un nou model organitzatiu" i que aquest ja serveixi tant pel 2022 com pels anys vinents, sempre "subjecte a canvis" en cas que es vegi necessari fer-los més endavant.

El regidor municipal de Festes, Carlos Guàrdia, ha recordat que l'any 2019, el darrer en què es va poder instal·lar caravanes, s'hi van inscriure 79 colles, una xifra que és "el màxim que hi cap" als camps de terra de l'aparcament Doctor Peiró. Això va fer que aquell any ja no s'hi poguessin afegir algunes de les colles que hi volien entrar, principalment els grups més joves, pel fet que els qui han muntat caravanes els anys anteriors tenen preferència i de moment pràcticament no hi ha vacants de la gent de més edat, els quals volen seguir gaudint igualment d'aquest espai.

Amb aquests precedents, la regidoria ha endegat una primera fase d'estudi de la situació actual, que té en compte diversos factors, com ara l'espai disponible, la normativa, les condicions que han de tenir les caravanes, el paper de la Coordinadora i també "veure com ho fan a d'altres ciutats de Catalunya", com pot ser Lleida. En aquest sentit, l'Ajuntament vol plantejar noves qüestions com ara si les colles han d'estar constituïdes legalment o "si el recinte ha d'estar necessàriament a Doctor Peiró o bé es pot buscar d'altres ubicacions, més integrades a la ciutat", segons ha explicat Guàrdia per a RàdioSeu.

Disseny, conclusions i implementació

La segona fase d'aquest procés de recuperació serà la d'estratègia i disseny. En aquesta part s'hi vol tenir en compte criteris com "la normativa, la gestió o la sostenibilitat", com també si s'hi ha de seguir permetent l'entrada de determinats elements de fora, com són els sofàs. La tercera fase serà la de conclusions; i la quarta, la implementació. Tot i això, Carlos Guàrdia ha subratllat que en cap d'aquestes fases "no hi haurà decisió unilateral de l'Ajuntament", sinó que "en cadascuna hi hagi un període de retorn" per recollir les propostes o peticions de la Coordinadora i perquè tots els participants que vulguin "hi facin aportacions o esmenes".

L'Ajuntament i la Coordinadora Casetes es van reunir aquest mes passat per apropar posicions, després que inicialment el consistori havia anunciat la intenció de suprimir la instal·lació de caravanes quan es recuperi el recinte de Casetes, que ha de ser a la Festa Major 2022. El col·lectiu va expressar el "rebuig absolut" a aquesta possibilitat, per la qual cosa el consistori es va oferir a reunir-se i parlar de com s'ha d'afrontar el retorn d'aquest espai. Ara, s'ha iniciat entre les dues parts el debat sobre com s'ha de fer aquesta represa d'activitat.

Mostrar formulari de contacte