Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu atorga subvencions a 19 establiments comercials de nova creació

L'Ajuntament de la Seu atorga subvencions a 19 establiments comercials de nova creació

El consistori destina 30.400 euros per a la promoció econòmica del municipi i la creació de llocs de treball. Segueix oberta la convocatòria d’ajuts a nous autònoms

Carrer dels Canonges
Carrer dels Canonges
03/08/2016 19:30

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana l’atorgament de 19 subvencions a nous establiments comercials que han obert a la ciutat al llarg del passat any 2015. Aquests ajuts ascendeixen a un total de 30.400 euros.

La nova convocatòria d’aquestes subvencions es va aprovar el mes de febrer passat. Estan destinades a la promoció del municipi i al foment de l’activitat econòmica local i de la creació de llocs de treball. La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del Consistori urgellenc, Mireia Font,  destaca que aquest apartat permet als sol·licitants “aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros d'aquest ajuts, en aquells casos en què compleixen tots els requisits”.  Enguany, a més a més, les bases han incentivat que els establiments puguin millorar en eficiència energètica.

D’altra banda, encara roman oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts destinats a persones empadronades a la Seu que aquest any 2016 es donin d’alta com a autònoms. Se’n pot demanar més informació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, o bé trucant al telèfon 973350010.

Tipus de subvencions de promoció

Les categories i despeses subvencionables que han regulat enguany els ajuts a la promoció econòmica inclouen, en primer lloc, la creació o traspàs d’activitats econòmiques, ja sigui amb la posada en funcionament o bé per canvi de titular. En tots dos supòsits es preveu un ajut màxim de 1.000 €, excepte els bars i locutoris, per als quals el màxim és de 500€. També se subvenciona la reforma, ampliació o millores dels d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents, amb un ajut de fins al 25% del total de la inversió i un màxim de 1.000€ sempre i quan la inversió sigui com a mínim de 2000 €. 

Pel que fa a l’ocupació, la creació d’almenys dos llocs de treball d’un mínim de 20 hores setmanals rep un ajut de fins a 500€. Aquesta quantitat també es preveu per a la creació d’un producte o servei innovador o que ajudi a millorar la comercialització, per a treballadors menors de 35 anys o majors de 55, i per a l’obertura d’establiments al Centre Històric o d’aparadors al carrer dels Canonges.

Mireia Font ha destacat també que, els darrers quatre anys, l'Ajuntament de la seu ha concedit subvencions per més de 95.000 euros per a la promoció del municipi.

Mostrar formulari de contacte