Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu convoca sis nous Plans d'Ocupació Local per a cinc mesos

L'Ajuntament de la Seu convoca sis nous Plans d'Ocupació Local per a cinc mesos

El consistori generarà dos nous llocs de treball a netejà viària, dos a Parcs i Jardins i dos més per al muntatge d'actes públics. El projecte prioritza que veïns en situació d'atur s'insereixin laboralment o bé s'assegurin la prestació
Presentació dels Plans d'Ocupació Locals de la Seu
06/06/2016 16:40

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre una nova convocatòria per enguany dels plans d’ocupació municipals, programa impulsat des del Serveis Socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. Així ho ha anunciat aquest dilluns la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, que ha explicat que l’objectiu d’aquest plans “se centra en la inserció laboral per aconseguir la inserció social”.

Aquest projecte es canalitza a través de la Fundació Integra Pirineus, dedicada a la inserció de persones en risc d’exclusió, que fa la selecció dels perfils més adequats, proposats prèviament pels Serveis Socials Bàsics. Per aquest 2016 es contractaran un total de 6 persones durant un període de 5 mesos, segons ha explicat el consistori. Els candidats no han de tenir cap ingrés econòmic; per tant, solen ser persones a qui ja se'ls han esgotats les prestacions. Alhora, els ha de faltar poc temps de cotització per poder arribar a una prestació per desocupació. També es prioritzarà aquells usuaris que tinguin càrregues familiars.

Anna Vives ha remarcat que aquests plans d’ocupació municipals “donen una doble sortida". En primer lloc, "com que són persones a qui els falta poc temps de cotització, amb aquest contracte entren de nou a la roda per tal de percebre una prestació per desocupació, tot garantint-los uns ingressos durant el temps de contracte i durant l’època posterior". En segon lloc "aquest lloc de treball els suposa una plataforma per reinserir-se al món laboral”. La tinent d’alcalde conclou que “d’aquesta manera, contribuïm en el tancament del cercle de la inserció laboral per a la inserció social”.

En el projecte d’aquests 6 plans d’ocupació municipals s’hi interverteix un total de 47.000 euros. Dues de les persones contractades es vincularan a les brigades del Servei Municipal de Neteja Viària; dues més, a la brigada municipal d’obres; i les dues restants, a donar suport en el muntatge i desmuntatge de material per a espectacles de l’època d’estiu, com ara la Festa Major.

Partida d’ajuts anticrisi

Anna Vives, alhora, ha volgut recordar que aquest programa d’inserció laboral neix des de la partida d’ajuts anticrisi de l’Ajuntament de la Seu, creada l’any 2008. “Es va crear amb l’observació d’una situació de dificultat que emergia, amb caràcter d’excepcionalitat pel tot el període que fos necessari mentre durés la situació econòmica precària en que s’estava entrant”. L’any 2014, després del funcionament durant uns anys dels projectes anticrisi (famílies, llars d’infants, gent gran i alimentació) es va observar que alguns d’aquests programes havien minvat d’efectivitat, perquè al situació social havia variat. Això va produir que variessin també les necessitats i les demandes dels usuaris de serveis socials. “Per aquest motiu -ha assenyalat Vives- l’any passat vam renovar els projectes anticrisi per adaptar-los a les noves situacions que ens trobàvem”.

Com que la major demanda que les persones i les famílies formulaven era la necessitat de tenir feina, es va reconduir part de la borsa anticrisi cap a la creació d’un projecte d’inserció laboral a nivell municipal. “Aquesta experiència es va iniciar l’any 2015 com a prova pilot, i aquest any es consolida el projecte amb una nova convocatòria”, ha puntualitzat la regidora. En la prova pilot de l’any passat es va acabar donant feina a 7 persones (tot i que el programa era de 5) perquè dues es van inserir mentre estaven fent aquest pla d’ocupació. D'aquestes set persones, a data d'avui quatre ja tenen feina. Per això, Vives vol apostar "amb fermesa" per aquest programa perquè "la inserció laboral és allò que demana una franja de persones, i és un mitjà efectiu per contribuir a una societat autònoma i cohesionada”.

Joves per l’ocupació

Per la seva part, el tinent d’alcalde d’Hisenda Jesús Fierro, ha explicat que també s’està portant a terme el programa Joves per l’ocupació, adreçat en aquest cas a cinc en situació d’atur. Actualment ja estan realitzant les pràctiques per tal que d’aquí a un mes puguin ser contractats pel Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament.

Mostrar formulari de contacte