Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu dóna la benvinguda als infants saharauís

L'Ajuntament de la Seu dóna la benvinguda als infants saharauís

Prop de trenta nens i nenes són acollits a l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. Ausàs recorda les dures condicions que es viuen ara als camps de refugiats
Recepció infants saharauis
13/07/2007 21:29

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha ofert aquest divendres al vespre la tradicional recepció als infants saharauis acollits per famílies a través de l’associació Pirineu amb el Sàhara, i que enguany es distribueixen entre l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. A l’acte hi van ser l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, la regidora de Serveis Socials; Anna Vives i d’altres membres de la corporació municipal, així com els representants de l’ONG promotora, Miquel Colom i Pep Farràs. De les vint-i-cinc famílies acollidores, quinze són de la Seu.

Durant l’acte, Jordi Ausàs va donar “la més càlida benvinguda” als nens i nenes i va agraïr “molt sincerament a les famílies acollidores el seu gest solidari i afectuós” així com la seva “ajuda desinteressada que proporcionarà als nens i nenes sahrauís la possibilitat de conèixer formes diferents de vida que contribuiran no només a la seva formació, sinó també a millorar la comunicació i l’entesa entre els nostres pobles”.

Ausàs va aprofitar per expressar el recolzament total de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a les demandes d’autodeterminació del Sàhara Occidental i a la denúncia de la política que hi està duent a terme el govern del Marroc. Els nens i nenes provenen de tres dels quatre campaments que hi ha al sud d’Algèria: Aaiun, Smara, Auserd i Dajla.

El projecte de colònies és un programa d'acolliment solidari, reivindicatiu i de sensibilització social que neix en resposta a una situació política injusta. Per als infants, són unes vacances especials durant les quals reben una atenció mèdica i educativa impossible d’obtenir en el seu lloc d’origen. Per les famílies acollidores l’experiència no només els realitza humanament sinó que també representa la introspectiva en la realitat d’un poble que té privat l’accés al seu propi territori.

Les colònies compten amb l’assessorament directe de la delegació del Front Polisario a Catalunya, amb la col•laboració de l’Ajuntament de la Seu

Mostrar formulari de contacte