Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu desestima una sol·licitud per organitzar una festa de Cap d'Any a la Pista Polivalent

L'Ajuntament de la Seu desestima una sol·licitud per organitzar una festa de Cap d'Any a la Pista Polivalent

El consistori justifica la decisió perquè era un esdeveniment amb finalitat únicament lucrativa i una "competència deslleial" per als locals d'oci nocturn de la ciutat. El promotor demana una compensació i estudia portar-ho a la via judicial

Pista Polivalent de la Seu d'Urgell
Pista Polivalent de la Seu d'Urgell
22/12/2022 11:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha desestimat, aquest mes de desembre, la sol·licitud d'un permís per organitzar una festa de Cap d'Any a les instal·lacions de la zona esportiva municipal, concretament a la Pista Polivalent. El consistori ha pres la decisió en considerar que es tractava d'una activitat amb una finalitat únicament lucrativa i que podia suposar una "competència deslleial" per als locals d'oci nocturn de la ciutat, en una de les jornades més importants per a aquest sector. De la seva part, el promotor ha exposat que estudia portar el cas als jutjats per reclamar una compensació.

L'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha explicat que ara fa pocs dies l'equip de govern es va reunir, per analitzar la petició, i que en aquesta reunió els assistents van decidir que "cal diferenciar entre activitats únicament de lucre", com era el cas d'aquesta, "i les activitats que es fan habitualment a la Pista Polivalent, com són actes culturals, aniversaris o festes que serveixen per complementar activitats beneficioses per a la promoció de la ciutat, com han estat recentment el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català i l'Open Bloc d'Escalada". En aquest sentit, Viaplana apunta que la festa proposada, tal com estava plantejada, tenia un objectiu únicament crematístic, en una sala pública en la qual "el lloguer és molt econòmic".

En la decisió, també han tingut en compte que es preveia fer-la en una data sensible, perquè "es podia generar una competència deslleial amb els establiments de la ciutat" que es dediquen a l'oci nocturn, un dels sectors que més ha patit les restriccions de la pandèmia al llarg dels darrers dos anys i mig. De fet, aquest Nadal serà el primer cop en tres anys en què aquests locals podran funcionar per la nit de Cap d'Any, atès que el darrer cop que ho van poder fer va ser per donar la benvinguda al 2020. Per tot plegat, es va decidir no llogar la Pista Polivalent per a aquesta finalitat. La decisió es va prendre el 5 de desembre passat i, atès que el dia següent era festiu, es va comunicar el dia 7.

Viaplana hi afegeix que des de l'Ajuntament entenen que "s'han pogut crear unes expectatives" per part dels promotors de la festa i lamenta el possible greuge causat, però subratlla que el consistori no havia donat en cap cas el permís per a l'esdeveniment quan aquest ja s'havia començat a publicitar, cosa que veu "agosarat" perquè a l'administració "els tempos són els que són" i cal tenir confirmada l'autorització prèviament.

Intervenció de l'advocada del promotor

L'impulsor de l'activitat va assistir al ple municipal ordinari aquest dilluns i al final de la sessió, en el torn reservat a intervencions del públic, la seva advocada va exposar els arguments pels quals demanaven permís. La lletrada va expressar l'enuig del seu representat pel fet no haver rebut l'autorització per llogar la pista i fins i tot va suggerir que "s’ha frenat per pressions d’un local del municipi que hauria amenaçat de tancar si es donava el permís", tot i admetre que basen aquesta afirmació en "rumors".

En tot cas, la representant legal va exposar que no entenen els motius de la no concessió i va avançar que no descarten presentar "accions legals", com podria ser un recurs contenciós o bé una reclamació patrimonial, perquè creuen que "hi hauria hagut una negligència amb perjudici patrimonial". Sobre aquesta possibilitat, l'advocada va demanar a l'Ajuntament "on està regulat que no es pot llogar un espai municipal com la Pista Polivalent per a activitats amb ànim de lucre". Finalment, va afegir-hi que al seu client la preparació de l'esdeveniment "l'hi ha comportat unes despeses", com ara la contractació de personal de barra, DJ i seguretat, i que "hi ha factures que ho demostren". Tanmateix, el promotor s'ha ofert a la corporació per intentar arribar a un acord sense recórrer a la via judicial.

Mostrar formulari de contacte