Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu dóna resposta a les demandes del Consell Municipal de Joves

L'Ajuntament de la Seu dóna resposta a les demandes del Consell Municipal de Joves

L'òrgan que representa els estudiants de secundària ha celebrat el darrer ple del curs 2015-2016 i ha passat comptes de la feina feta. S'ha acordat accions contra el 'bullying' i s'ha elaborat una enquesta sobre la Festa Major, entre d'altres propostes
Consell Municipal de Joves 2015-2016
10/05/2016 18:17

El Consell Municipal de Joves de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimarts, a la sala d'actes de l'Ajuntament, el ple de final de curs, que ha estat presidit per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la regidora de Joventut i d'Ensenyament, Sílvia Iscla. També hi han participat els regidors Miguel Perruca, com a representant de Compromís X la Seu, i Xavi Munt, del grup d'ERC.

Els dotze joves que conformen aquest òrgan d’informació, consulta i participació, estudiants d’ESO dels instituts Joan Brudieu i La Valira, i del Col·legi La Salle, han passat comptes de la feina realitzada amb els responsables municipals.

Respecte a les propostes elaborades i els acords presos en les diferents comissions de treball, s'ha destacat l’acord per treballar la qüestió del bullying, amb diferents accions concretes. Aquest pacte és fruit de la proposta presentada per part dels joves, que ha permès que els centres educatius de la Seu i professionals de diferents àmbits treballin conjuntament per donar una resposta integral per prevenir i actuar contra l'assetjament escolar. Segons ha informat l'Ajuntament, la primera acció serà a finals d’aquest curs amb un joc de rol. Les altres dues accions, el curs vinent, consistiran en una formació de docents i professionals sobre aquest tema i un teatre-fòrum adreçat a alumnes, professors i famílies.  

En el ple de cloenda també s’han posat sobre la taula els resultats de l’enquesta sobre la programació de la Festa Major d’enguany. Respecte a la creació de l’Espai Jove, com a lloc de trobada del col·lectiu, s’ha informat als joves que aquesta proposta ha entrat en el procés dels pressupostos participatius d’enguany, perquè sigui inclosa en aquesta partida si els veïns hi donen prou suport en la votació popular.

D'altres acords que s’han exposat en aquest ple són les actuacions en la millora de la via pública, la millora de la comunicació del col·lectiu amb la ciutat i l’elaboració de curtmetratges per part dels alumnes, que posteriorment es projectaran a Cinemes Guiu, amb l’objectiu de fomentar l’afició pel cinema. Quant a la petició de crear un equip de futbol femení, s’ha fet saber que el Club Esportiu Ciutat La Seu ofereix entrenaments de futbol a noies, i que no competeixen però que cada setmana celebren partits entre elles. També se’ls ha fet saber que l’únic equip federat que hi ha a la Seu és l’EDFOR.

Tallers a l'estiu

D’altra banda, l’Ajuntament de la Seu ha programat per aquest estiu diversos tallers adreçats als joves d'entre 12 i 16 anys, amb temàtiques com ara fer de DJ, fer grafits, anar amb skate, fotografiar amb el mòbil i dansa, tot donant així una resposta a una demanda feta arribar pel CMJ mateix. Alhora, s'ha donat a conèixer la possibilitat que de participar en el disseny de la portada de la Guia d’Estiu Infantil i Juvenil 2016.

Els components del Consell han rebut un petit obsequi per part de l’Ajuntament: un paquet d'invitacions per entrar de franc a la piscina municipal durant aquest estiu vinent. En la sessió, Albert Batalla ha agraït la tasca feta. L'alcalde considera que “aquesta és una experiència positiva, on no només aprenen i demanen sinó que també els permet aportar i fer alguna cosa per la ciutat”. De la seva part, Sílvia Iscla  considera que els portaveus del col·lectiu “han sabut canalitzar les demandes i propostes dels joves urgellencs cap a l’ajuntament”. La responsable municipal d'Ensenyament també ha donat les gràcies als docents dels diferents centres educatius per la seva implicació. Al seu torn, els nois i noies han mostrat la satisfacció de poder participar en el funcionament de la ciutat a través d’aquest òrgan.

Mostrar formulari de contacte