Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aposta per una Festa Major renovada

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aposta per una Festa Major renovada

Com a canvis destacats hi ha l'ampliació de l'Espai Casetes i la nova ubicació de l’escenari a l'aparcament d'autocaravanes; la programació d’un concert de pagament amb Miki Núñez i l’aposta ferma pel centre de la ciutat. El cartell de la celebració l'ha dissenyat Xavi Casals

01/07/2024 19:20

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dilluns les novetats més importants de la Festa Major de la Seu d’Urgell 2024, que se celebrarà del 23 al 27 d'agost. El programa festiu englobarà un centenar de propostes adreçades a tots els públics i comptarà amb diversos canvis, com ara l'ampliació de l'Espai Casetes i la nova ubicació de l'escenari a l'aparcament d'autocaravanes, la inclusió d'un concert de pagament i l'aposta per potenciar els actes al centre de la ciutat.

L'alcalde de la Seu, Joan Barrera, i la regidora de Festes, Christina Moreno, han donat a conèixer tots els detalls de la celebració en una roda de premsa en què també s'ha fet públic el cartell promocional, dissenyat per Xavi Casals. El dibuix inclou la majoria dels elements tradicionals de la Festa Major urgellenca, com ara el ball cerdà, el correfoc i els focs artificials, les caravanes, els envelats, els gegants, les firetes o els concerts, entre d'altres. "S'ha aconseguit una imatge molt entranyable”, ha manifestat Christina Moreno.

Per la seva banda, Joan Barrera ha remarcat que “la intenció és potenciar l’esperit de la Festa Major a la Seu, que es respiri alegria arreu". En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha explicat que "és per això que s'ha volgut portar al centre de la ciutat, amb la plaça de Catalunya i la plaça de les Monges com a escenaris per a esdeveniments per a totes les edats". La plaça de les Monges serà l'espai on es potenciarà el talent local sota el títol ‘D’aquí, de prop’.

Canvis a l'Espai Casetes

En relació amb les novetats, Barrera ha concretat que l’Espai Casetes ocuparà tot el terreny de sorra annex al pàrquing del doctor Peiró. Aquest fet permetrà passar de 80 a 100 caravanes. Pel que fa a l’escenari musical, es reubicarà a l'actual zona d’aparcament d’autocaravanes, que s’habilitarà expressament per als concerts, més lluny de les cases habitades. “D’aquesta manera, hi podrà haver més caravanes, estaran més separades entre elles i no hi haurà tantes molèsties per als veïns", ha assenyalat l'alcalde urgellenc, que també ha afegit que la mesura compta amb el vistiplau tant tècnic com de Bombers. En aquest punt, tant Barrera com Moreno han agraït la col·laboració de la Coordinadora de Casetes “per tirar endavant les modificacions, treballant amb fluïdesa i colze a colze des de fa força mesos”. Així mateix, han incidit en la participació d'entitats i col·lectius en l'esdeveniment.

Les atraccions s’ubicaran novament al pàrquing del doctor Peiró i el tram de transició amb l’Espai Casetes.

Concert de pagament

Una de les apostes més importants de la programació musical de la Festa Major és el concert que oferirà el cantant i presentador del programa "Eufòria" de TV3, Miki Núñez. El concert, que tindrà lloc al poliesportiu, serà de pagament, tot i que a preus populars. 

Entre d’altres actuacions musicals, totes elles de franc, enguany es podrà escoltar el grup català de trap, reggaeton, dancehall i R&B, 31FAM, i la banda musical transfeminista Roba Estesa. També s’ha programat un concert tribut a The Beatles amb la banda Abbey Road.

Pel que fa a la programació prèvia dels dies de Festa Major, destaca el grup The Penguins per a públic familiar. El teatre de Festa Major comptarà enguany amb l’espectacle musical ‘Tuelf Points’, un tribut al Festival d’Eurovisió.

  • Presentació de les novetats de la Festa Major de la Seu d'Urgell 2024
    Presentació de les novetats de la Festa Major de la Seu d'Urgell 2024
  • Cartell de la Festa Major de la Seu d'Urgell 2024
    Cartell de la Festa Major de la Seu d'Urgell 2024

Mostrar formulari de contacte