Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova inicialment un pla parcial per albergar el futur Hospital Comarcal

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova inicialment un pla parcial per albergar el futur Hospital Comarcal

El consistori contempla ubicar l'equipament a la zona del parc de Bombers. La peça, de 13.000 m2, compleix amb escreix amb l'espai mínim demanat pel Departament de Salut per construir el nou centre sanitari
Entrada est de la Seu d'Urgell, a la zona del Parc de Bombers (Foto: arxiu)
09/11/2021 20:20

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat inicialment, mitjançant un decret d'alcaldia, el pla parcial del sector SUD-1 -a la zona del parc de Bombers- per disposar de manera imminent d'una peça urbana que podria albergar el nou Hospital Comarcal. La mesura l'ha anunciat l'alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, en el marc del ple municipal celebrat aquest dilluns.

Viaplana va explicar a la corporació municipal que aquesta passa s'ha fet per tal de "fer tot el possible per tenir l’hospital com més ràpid millor". Sobre aquests requisits, ha detallat que el Departament de Salut de la Generalitat demanava un espai d'un mínim de 12.000 metres quadrats per poder construir-hi el nou centre mèdic. La peça que s'ha previst al SUD-1 supera fins i tot aquesta mida, ja que arriba a tenir 13.000 m2.

Després del ple, Francesc Viaplana va afegir-hi que des de l'Ajuntament faran "tot el possible perquè l'Hospital Comarcal sigui una realitat abans de final de 2023" i va insistir que no volen deixar escapar aquesta possibilitat. Per això, l'equip de govern treballa per "posar a disposició les possibilitats que hi hagi a la Seu, perquè siguin després els tècnics municipals els qui determinin quina és la millor ubicació per a aquest hospital". Alhora, ha defensat que l'aprovació inicial per decret d'alcaldia "ha permès guanyar dies" i avançar encara més en la tramitació.

L'alcalde també va informar que ja s’ha parlat amb els propietaris dels terrenys i que es compta amb el vistiplau de tots ells. D'aquesta mesura, a més a més, Viaplana també n'ha destacat que serveix per "augmentar alhora la superfície per a equipaments i reduir-ne la comercial", en una zona del municipi on s'havia especulat amb la possible instal·lació d'un nou gran supermercat. El batlle ha recordat que en casos com aquests hi ha la potestat d'avançar en l'aprovació mitjançant la Junta de Govern o, en el seu defecte, amb un decret d’alcaldia. I en aquest cas ho considera totalment justificat perquè "cal anar el més ràpid possible" a l'hora d'avançar tràmits per a "un tema tan important" com és disposar del futur Hospital Comarcal.