Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell declara com a BCIL el jaciment del pati de Les Monges

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell declara com a BCIL el jaciment del pati de Les Monges

L'informe preliminar conclou que les restes tenen un "alt valor històric i arqueològic" per conèixer la trama medieval de la ciutat. La mesura s'ha aprovat per unanimitat
Descoberta del jaciment del pati de Les Monges, aquesta tardor passada
15/06/2021 18:56

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat declarar com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) el jaciment arqueològic aparegut al pati de l'actual Centre Cultural Les Monges. La decisió va rebre el vistiplau tant de l'equip de govern (Junts i ERC) com dels grups de Compromís i la CUP.

En l'exposició de motius, el tinent d'alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, va explicar que les conclusions preliminars de la recerca que es va fer l'estiu passat en aquell indret conclouen que "els vestigis descoberts tenen un alt valor històric i arqueològic, perquè representen una part de la trama urbana medieval de la Seu que fins ara es desconeixia", d'entre final del segle XIII i començament del segle XIV. L'informe també recull que les estructures documentades i els diferents nivells arqueològics associats "fan preveure que el jaciment tingui continuïtat a la resta del pati de Les Monges" i que "hi ha la possibilitat que una part coincideixi amb la muralla que tancava la façana nord-est de la ciutat".

Per tot plegat, Guàrdia creu que les restes tenen "un gran interès, no només a nivell patrimonial sinó també per la seva extensió", ja que els autors creuen que poden ser un testimoni singular "a nivell de tot l'Alt Pirineu". Per això, es proposa iniciar els tràmits per a la declaració com a BCIL, que poden fer els municipis de més de 5.000 habitants com és el cas de la Seu.

Per Compromís, Joan Barrera va mostrar el suport a la mesura i hi va afegir que "la cultura ha de ser un puntal per a l’activitat econòmica de la Seu" i va expressar el desig "que tingui més sorpreses positives i doni fruit en el relat de ciutat mil·lenària". La CUP també s'hi va mostrar a favor.

Mostrar formulari de contacte