Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell demana al veïnat un ús responsable de l'aigua

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell demana al veïnat un ús responsable de l'aigua

El consistori ja n'ha restringit l'aplicació a fonts ornamentals i zones verdes, però no descarta estendre les limitacions a l'àmbit domèstic si no hi ha un estalvi de tota la població. S'ha difós un conjunt de recomanacions per ajudar a mantenir les reserves davant de la situació de sequera
Estat actual del riu Segre al pas per la Seu d'Urgell
27/07/2022 14:35

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet aquest dimecres una crida a la població perquè faci un ús responsable de l’aigua, davant la minva de les reserves d’aquest bé essencial. Per això, el consistori demana la col·laboració ciutadana i sentencia que "és a les nostres mans evitar prendre mesures dràstiques".  

Davant de l’actual situació de sequera, que també afecta la Seu, l’Ajuntament ja ha començat a prendre mesures per reduir el consum a nivell intern. Per exemple, s'ha tancat les fonts ornamentals i s'ha reduït al màxim possible el reg de les zones verdes públiques.

Tot i això, l'ens local remarca que amb això no n'hi ha prou i, per això, ha demanat públicament "als urgellencs i urgellenques que minimitzin el reg de jardins". D'altres mesures que se sol·licita aplicar a llars i empreses són: evitar netejar patis interiors amb aigua" i "reduir-ne el consum en el dia a dia", a més de "tancar l’aixeta mentre ens retem les dents ens ensabonem, ens afaitem o rentem els plats; no descongelar els aliments sota l’aixeta; aprofitar l’aigua de bullir per regar les plantes i fer servir reductors de cabal a les aixetes", entre d’altres mesures d’estalvi. En cas que no s'apliqui aquestes recomanacions de manera generalitzada, l'Ajuntament no descarta haver d'aplicar limitacions en el subministrament domèstic a curt termini.

Restriccions arreu de l'Alt Urgell i el Pirineu

La Seu d'Urgell se suma així a d'altres municipis que al llarg d'aquest estiu han aplicat restriccions en el consum de la xarxa pública, en molts casos mitjançant bans municipals. El primer a publicar-ne un d'aquest tipus a l'Alt Urgell va ser el de les Valls de Valira. A la Cerdanya, mentrestant, la gran majoria d'ajuntaments també han limitat l'ús d'aigua per a jardins, piscines o dipòsits, inclouen alguns dels més poblats o amb més segones residències com és el cas de Bellver de Cerdanya i Llívia.

Mostrar formulari de contacte