L'Ajuntament de la Seu d'Urgell lliura 10.000 euros a Open Arms per a la seva missió d'ajut humanitari a Gaza
L'alcalde, Joan Barrera, i el regidor Jordi Mas han donat simbòlicament el xec a Òscar Camps en una recepció a la sala de plens. Posteriorment el director i fundador de l'ONG ha ofert una conferència a Cinemes Guiu
L'Ajuntament de la Seu ha fet efectiu aquest dimecres el lliurament d'una donació extraordinària per valor de 10.000 euros per a l’ONG Fundació PROA (Pro-Activa Open Arms) per a la missió d’emergència d’ajut humanitari a Gaza que duu a terme actualment. L'alcalde urgellenc, Joan Barrera, i el regidor de Solidaritat i Cooperació, Jordi Mas, han donat personalment un xec simbòlic al director i fundador d'aquesta organització, Òscar Camps.
Barrera ha donat la benvinguda a Camps, ha lloat la tasca humanitària d’Open Arms tant a Gaza com a la Mediterrània i ha afirmat que aquest ajut de 10.000 € el consideren "una petita aportació a Open Arms" enfront de "la gran aportació humanitària" que duen a terme des de l'ONG.
De la seva part, Camps ha agraït la rebuda per part de l'alcalde i "la valentia" que creu que ha tingut l'equip de govern municipal a l'hora d'acordar aquesta partida econòmica, perquè afirma que li "sorprèn gratament que hi hagi municipis o administracions que es posicionin públicament en un moment tan difícil" i que estan "acostumats a estar molt sols" davant de la "criminalització" que creu que reben "per part de certes administracions". Segons ha dit, "lamentablement defensar els drets humans, sobretot on ho fem nosaltres, que és en l’espai entre la vida i la mort al Mediterrani, no és una tasca gens agraïda", i es troben amb "governs que et premien però que alhora ens penalitzen i et bloquegen administrativament". El líder d'Open Arms hi ha afegit que "defensar els drets humans a dia d'avui no només està mal vist sinó que és incòmode" i, sobre la situació actual a Gaza, ha opinat que "titllar-la de genocidi es quedar-se curt".
La visita d’Òscar Camps a la Seu d’Urgell ha culminat amb una conferència-col·loqui a Cinemes Guiu sota el títol ‘La defensa dels Drets Humans a Gaza i al Mar’. Aquest acte, gratuït i obert a tota la ciutadania, s’han anat intercalant diferents vídeos mostrant les diferents accions humanitàries que porta a terme aquesta ONG al Mediterrani i a Gaza.
L’Ajuntament mostra el suport a la població de Gaza
De la seva part, Jordi Mas ha assegurat que "des del 7 d’octubre, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell sempre ha estat al costat del poble palestí" i que des des l'equip de govern ha "denunciat públicament aquesta violència infringida contra la població civil, tot sumant-nos al comunicat difós pel Fons Català de Cooperació on s’exigia el compliment del dret internacional i la protecció dels drets humans". El regidor de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament urgellenc hi afegeix que des de la seva àrea municipal “també s’ha fet una tasca de sensibilització envers aquesta catàstrofe humanitària de grans dimensions que creix cada dia que passa".
Al respecte, Mas ha recordat que el ple de l’Ajuntament de la Seu del 6 de novembre passat va aprovar per unanimitat una moció de suport al poble palestí i que el consistori es va afegir a la campanya "3882 Crida d’emergència" per la crisi humanitària generada davant l’escalda de violència a Palestina, que va obrir el Fons Català de Cooperació, tot destinta-hi un total de 8.000€.
Una altra acció de sensibilització a la ciutadania i de suport al poble palestí va ser la projecció, aquest mes passat, del film ‘200 metres’, del cineasta palestí Ameen Nayfeh. La recaptació de taquilla d’aquesta pel·lícula, que es desenvolupa Cisjordània, es va destinar al foment dels Drets Humans a Palestina. Aquesta activitat va comptar amb la col·laboració del CineClub la Seu, i a la sessió de cinefòrum van intervenir l’historiador Josep Canyet, Txell Bragulat (Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani) i Isidre Pallàs (Sodepau) que van mantenir un col·loqui amb el públic.