Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara la col·laboració i l'acollida per a víctimes de la guerra d'Ucraïna

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara la col·laboració i l'acollida per a víctimes de la guerra d'Ucraïna

Aquest dimecres es farà una reunió del Consell Municipal de Solidaritat per definir la implicació de la ciutat i en principi hi ha prevista l'arribada de cinc famílies a la ciutat. Des d'Oliana, Montferrer i Organyà s'ha impulsat recollides de material i Càritas d'Urgell se suma a la crida per a aportacions econòmiques
Campanya d'ajut a Ucraïna
08/03/2022 19:35

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha convocat per aquest dimecres una reunió d'urgència del Consell Municipal de Solidaritat, amb l'objectiu de concretar com es materialitza el suport a les víctimes de la guerra a Ucraïna. A banda del suport econòmic anunciat divendres passat, i que forma part de la partida solidària per a emergències prevista al pressupost municipal, el consistori també prepara una recollida de material, tot i que abans d'iniciar-la volen confirmar que es pot fer amb garanties.

L'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha explicat a RàdioSeu que des d'algunes organitzacions se'ls ha demanat que es prioritzi les aportacions econòmiques de cara a comprar material en els llocs on és necessari, en lloc d'enviar-lo des de Catalunya, perquè en alguns punts de recollida ja s'han trobat amb situacions de "col·lapse" per l'allau de donacions de productes. Per això, abans de començar una recollida des de la ciutat es vol consensuar amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i amb els Consolats d'Ucraïna a Andorra i a Barcelona, amb els quals ja s'ha contactat aquests darrers dies.

Pel que fa a l'acollida de refugiats, Viaplana ha reiterat la voluntat de la ciutat de col·laborar-hi dins de les seves possibilitats i ha avançat que els primers és previst que ja arribin aquesta setmana. Aquest és un altre punt que s'ha de debatre a la reunió d'aquest dimecres. El batlle urgellenc ha detallat que en principi hi ha cinc famílies que es dirigeixen cap a la capital de l'Alt Urgell i que estan estudiant on se'ls ubicarà. Entre les opcions que s'estudia hi ha l'habilitació d'un habitatge o bé fer-ho mitjançant famílies acollidores, alhora que s'estudia si es pot trobar mesures "definitives" per a les famílies que ho necessitin.

Paral·lelament, aquests dies d'altres municipis de l'Alt Urgell han impulsat entre els seus habitants accions de recollida de tota mena de material necessari per als centenars de milers de persones que fugen de la invasió russa des d'Ucraïna. A Organyà, l'ajuda s'ha canalitzat a través de l'Ajuntament i del supermercat Suma de la població. Oliana i Montferrer i Castellbò també han endegat iniciatives semblants.

De la seva part, Càritas d'Urgell ha habilitat un número de compte per a aportacions econòmiques (ES36 2100 0018 1702 0051 6790) i també un número per a transferències Bizum (33449). Tot la informació es pot trobar a les oficines de l'entitat o bé al web www.caritasurgell.cat.

Mostrar formulari de contacte