Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara la reparació del camí de la Bastida

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara la reparació del camí de la Bastida

Es vol refer d'urgència el paviment, afectat pel pas de vehicles pesants i pel temporal 'Glòria' de l'any passat. El consistori també ha aprovat arranjaments puntuals de l'asfalt al polígon industrial

20/05/2021 11:25

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell preveu dur a terme les properes setmanes la reparació del ferm al camí de la Bastida. El consistori veu necessària aquesta actuació d'urgència a causa del deteriorament progressiu que ha patit l'asfalt amb el pas dels anys, que actualment dificulta la circulació d'alguns vehicles pels sots o variacions de nivell.

L'objectiu principal de l'obra és anivellar la plataforma del camí i garantir així un trànsit correcte. El projecte, que ja ha estat avalat per l'oficina tècnica, té un pressupost de 19.944 euros. Atès que no arriba al límit de 40.000 euros, es preveu que l'adjudicació sigui ràpida i el consistori espera que els treballs ja puguin començar els propers dies, possiblement abans d'acabar aquest mes de maig, segons ha explicat a RàdioSeu el regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera.

El camí de la Bastida és a la part sud del terme municipal de la Seu i connecta la ciutat amb el nucli de la Bastida d'Hortons, que ja forma part del terme d'Alàs i Cerc. El vial també dóna accés a diverses masies i finques agrícoles. Això fa que hi passin sovint vehicles pesants com ara camions i tractors, cosa que fa que el ferm es deteriori. A més a més, el gener de 2020 el temporal 'Glòria' va afectar alguns trams de paviment, a l'alçada de Cal Baró.

El projecte preveu l'arranjament de la meitat de la calçada. El primer tram en què s'actuarà és d'uns 30 metres, que té una amplada de 2,30 metres. El paviment del tram afectat es tallarà amb una màquina especial i després es demolirà l'aglomerat asfàltic. Tot seguit se sanejarà la capa deteriorada i es farà una excavació 1,20 metres de fondària per instal·lar-hi grava-ciment. Finalment es reposarà el paviment amb dues capes d'aglomerat en calent.

El projecte també contempla dues actuacions més. D'una banda, l'arranjament d'un altre tram, de 15 metres, on el camí té una amplada de 4 metres. I de l'altra, la reconstrucció d'un altre tram de 15 metres, que fa de transició entre el camí de la Bastida i un camí particular, on la canal d'una reixa per a aigües pluvials està totalment obturada.

Arranjaments al polígon industrial

D'altra banda, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu ha aprovat la memòria per dur a terme arranjaments puntuals de l'asfalt al polígon industrial del municipi, a Castellciutat. L'aprovació ja és definitiva des de la setmana passada, després que no s'hi ha presentat cap al·legació. El projecte inclou la supressió d'una reixa de drenatge.

  • Estat actual del camí de la Bastida, al terme municipal de la Seu
    Estat actual del camí de la Bastida, al terme municipal de la Seu
  • El camí de la Bastida, amb el nucli urbà de la Seu d'Urgell al fons
    El camí de la Bastida, amb el nucli urbà de la Seu d'Urgell al fons

Mostrar formulari de contacte