Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara l'ampliació del carrer Bellavista

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara l'ampliació del carrer Bellavista

El vial és el principal accés al barri del Poble Sec i a Calbinyà. L'objectiu és millorar la seguretat a la zona i garantir la presència de vorera per a vianants als dos costats del carrer, que passarà a tenir una amplada de 7 metres
Cruïlla dels carrers Monturull i Bellavista de la Seu (Google St. View)
09/04/2021 18:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell prepara la millora del carrer Bellavista, principal vial d'accés -juntament amb el carrer Monturull- al barri del Poble Sec i també al poble de Calbinyà, ja al municipi veí de les Valls de Valira. El consistori preveu eixamplar la calçada per millorar-hi la seguretat i harmonitzar-ne l'aspecte amb la resta de carrers de la zona.

El regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera, ha explicat a RàdioSeu que el Pla General d'Ordenació Urbana de la Seu ja contempla la necessitat d'eixamplar el carrer Bellavista per la seva condició d'accés al Poble Sec. Tot i això, fins ara l'actuació s'ha ajornat perquè afecta una finca privada. L'objectiu és garantir que hi hagi vorera per als vianants a costat i costat, com també que els dos carrils de circulació tinguin l'amplada suficient per garantir el pas de dos vehicles alhora sense complicacions. Al costat de ponent, es preveu que la vorera passi a tenir una amplada de 4 metres. També es vol aprofitar per millorar la cruïlla amb el carrer de Monturull.

Pel que fa al pas pel carrer principal del Poble Sec, Joan Gurrera reconeix que en aquest cas és més difícil eixamplar el vial perquè ja està totalment urbanitzat des de fa anys, amb cases a costat i costat. Tot i això, el regidor no descarta que en el futur es pugui estudiar l'opció de construir un carrer per damunt del barri, cosa que permetria que el camí actual passés a ser d'un sol sentit de circulació.

El projecte ja està aprovat i el cost és de 285.000 euros. Només resta pendent el conveni amb els veïns afectats perquè facin la cessió del terreny necessari, tot i que Gurrera assegura que les converses ja estan avançades i confia a arribar aviat a un acord.