Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell reformarà el Centre Cívic El Passeig

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell reformarà el Centre Cívic El Passeig

El projecte d'actuació, amb un pressupost de quasi 100.000 euros, se centra en la planta baixa i inclou la reforma dels lavabos i l'accés, la redistribució de la cuina i el vestíbul i el condicionament de les instal·lacions de llum, aigua, evacuació i climatització
Accés al casal de gent gran i als lavabos del Centre Cívic El Passeig
10/05/2022 12:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja té preparat el projecte per començar a reformar a curt termini el Centre Cívic El Passeig. La remodelació té un pressupost de gairebé cent mil euros (99.990€) i ha de suposar una revisió integral del recinte, després de molts anys de funcionament i d'haver-se consolidat com un dels principals espais públics de trobada de la ciutat.

De fet, des del consistori recorden que el Centre Cívic, situat al peu del passeig Joan Brudieu i al costat mateix del Sant Hospital, "és un equipament municipal de gran centralitat, situat en una ubicació estratègica". La rehabilitació de l'edifici per donar-li el seu actual ús va ser obra de l’arquitecte Lluís Maria Vidal i Adreriu. Actualment acull al seu interior diverses entitats locals, organismes i establiments, cadascun amb la seva activitat i desenvolupament independent.

La nova reforma parteix de la voluntat de l’Ajuntament de "realitzar diferents actuacions puntuals de dotació i millora". Les principals millores que s'hi vol fer són: la reforma dels lavabos existents a la planta baixa, la reforma de l'accés, la redistribució interior del magatzem de cuina i del vestíbul a la part sud de l’edifici (espai cultural), i la dotació en cambra de manteniment al local de gent gran. També s'actualitzarà el condicionament de les instal·lacions d’electricitat, enllumenat, aigua potable, evacuació i climatització, cosa que inclou l'establiment d'un comptador independent per a la zona del bar, amb la corresponent adequació d’instal·lació elèctrica per tal de donar compliment a l'ITC-BT-28. La superfície útil total de l’actuació és de 88 m².

El projecte s’ha definit d’acord amb el personal de l’Ajuntament que fa servir actualment aquestes instal·lacions i que es preveu que han d’ocupar l’espai objecte de la reforma, per tal de "buscar la solució més adient a les problemàtiques plantejades en aquests espais municipals".

El Centre Cívic El Passeig consta de tres nivells (planta baixa, primera planta i sotacoberta. Tot i això, aquesta reforma es limitarà a l’àmbit de la planta baixa, d’acord amb els plànols d’afectació i l'àmbit d’actuació adjunts. Les dependències de l’edifici tenen accés tant des del passeig Joan Brudieu com des de la plaça Soldevila. Des dels dos punts s'accedeix a un passadís amb forma de carrer empedrat. Aquestes circulacions es mantindran i no es veuran afectades per la reforma.

Mostrar formulari de contacte