Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell treballa en el condicionament de l'edifici de Cal Pensament

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell treballa en el condicionament de l'edifici de Cal Pensament

L'oficina tècnica ja té completat el projecte i es preveu que, després dels treballs a dins el bloc, els deu habitatges ja estaran a punt per a lloguer social l'estiu de 2023. El consistori segueix treballant en d'altres línies per ampliar l'oferta de pisos públics, mitjançant acords amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Hàbitat 3 i propietaris particulars
Edifici llegat a l'Ajuntament de la Seu per un veí de la ciutat, al passatge de la Missió (Foto: arxiu RàdioSeu)
12/01/2022 18:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja té enllestida la remodelació de l'estructura exterior i els tancaments de l'edifici de Cal Pensament, en el qual preveuen habilitar-hi deu pisos per a lloguer social. Aquest any passat el consistori ha rebut en règim d'usdefruit la cèntrica finca, situada a la cantonada de passatge de la Missió i el carrer de Sant Ot, després que el propietari, Joan Obiols Cordellana, va morir el febrer passat i va llegar-lo en testament a la ciutat per un període de 99 anys, amb la condició que es destini a finalitats socials.

El regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera, ha explicat a RàdioSeu que l'oficina tècnica ja ha completat també el projecte bàsics de remodelació de l'immoble, que ha de fer possible aquest nou ús. Gurrera recorda que per dins el bloc no està condicionat, però ho considera positiu perquè això implica que no cal fer-hi enderrocs i que es pot començat tota l'obra de bell nou. Les obres ja estan incloses al pressupost d'enguany i es preveu que tindran un cost d'1,2 milions d'euros. La següent passa ha de ser que els treballs surtin a licitació i, quan se n'hagi fet l'adjudicació, ja es començar a preparar l'interior. La intenció de l'equip de govern, si es compleixen els terminis, és que els nous habitatges ja es puguin començar a llogar l'estiu de 2023.

Gurrera considera que el bloc de Cal Pensament serà una important passa endavant de cara a ampliar i millorar l'oferta d'habitatge públic assequible a la Seu. Tot i això, el regidor recorda que no és l'única línia en la qual treballen actualment. Una de de les més importants, remarca, és la dels convenis signats amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que ja ha cedit fins ara 9 pisos, propietat de la Generalitat i ubicats al municipi, perquè l'Ajuntament en faci la gestió i s'ampliï així l'oferta municipal disponible, amb la mediació del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU).

L'altra línia és l'acord signat amb la fundació sense ànim de lucre Hàbitat 3 per rehabilitar pisos i posar-los igualment a lloguer a preus per sota dels de mercat. Finalment, des de ja fa uns anys es treballa en el pla per incentivar que propietaris amb pisos buits els posin a lloguer a preu reduït, tot oferint garanties pel que fa al cobrament i a la reparació de possibles danys per part dels llogaters.

Sobre aquesta línia, Joan Gurrera defensa l'objectiu de l'Ajuntament de "prioritzar el nombre d'habitatges disponibles i no pas tenir-ne pocs i de propietat al cent per cent". El regidor considera que en el context actual és més útil "tenir més disponibilitat de pisos amb els mateixos recursos". I matisa que això no vol dir que el consistori no estigui interessat en disposar de més pisos en propietat, si bé creu que aquest és un objectiu a més llarg termini". Gurrera conclou que el que cal ara és donar resposta a la gran demanda d'habitatge a preu assequible i que per això "cal esprémer al màxim els recursos de què disposem".

Mostrar formulari de contacte