Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu espera que l'LRSAL "s'acabi retirant totalment"

L'Ajuntament de la Seu espera que l'LRSAL "s'acabi retirant totalment"

Albert Batalla celebra que el Govern espanyol faci marxa enrere i aturi l'aplicació de la reforma d'administracions locals. Els consistoris adverteixen que la mesura posava en perill serveis municipals com ara les llars d'infants i l'atenció social
Ajuntament de la Seu d'Urgell
05/11/2015 11:18

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut positivament l'anunci que el Govern espanyol atura l'aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). Des del consistori urgellenc, com la majoria dels de Catalunya, han denunciat reiteradament que els canvis que volia imposar l'Estat posaven en perill un nombre important de serveis bàsics de proximitat que tradicionalment han prestat els ajuntaments com a administració més propera al ciutadà.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que aquesta és "una bona rectificació". Tot i això, Batalla hi afegeix que "no serà una rectificació del tot bona fins que no s'acabi retirant totalment aquesta llei" i reitera que "ja vam dir en el seu moment que és una llei que lesiona greument els interessos de l'administració local i, en conseqüència, dels habitants dels municipis". En aquest sentit, el també diputat al parlament recorda que més de 850 municipis catalans -la immensa majoria- van presentar un recurs conjunt als tribunals contra l'aplicació de la nova llei.

En declaracions a RàdioSeu, Batalla assegura que la mesura de l'Estat tocava de ple "matèries molt sensibles", com ara els serveis socials i els serveis educatius municipals, entre els quals hi ha les llars d'infants i les escoles de música, arts i dansa, "que amb l'aplicació d'aquesta llei podien quedar greument afectats". Des dels consistoris, com també des dels consells comarcals, reivindiquen el dret a "poder tenir la disponibilitat de donar els millors serveis possibles".

A dia d’avui, mentre el Tribunal Constitucional s’ha posicionat en contra de moltes lleis impulsades des de Catalunya, de moment no ha dictaminat res sobre el recurs d’inconstitucionalitat que van presentar un conjunt d'ens locals que representen uns 16,5 milions d’habitants de tot l’Estat.

Mostrar formulari de contacte