Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu ha ratificat la creació del consorci local de serveis d'atenció a la dependència

L'Ajuntament de la Seu ha ratificat la creació del consorci local de serveis d'atenció a la dependència

L'ens, integrat per membres del consistori urgellenc i del Consorci Hospitalari de Catalunya, gestionarà la futura residència de la gent gran de la ciutat.
08/05/2007 16:35

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va fer ahir un pas més per a la construcció de la residència de la gent gran de la ciutat. Tots els grups polítics van aprovar per unanimitat la creació del consorci de serveis d’atenció a la dependència i van acordar d’implantar a la Seu un equipament destinat a les persones dependents. Així mateix, el plenari també va donar el vistiplau a la memòria justificativa per a la creació del servei i al reglament de la futura residència.

El consorci esdevindrà una de les empreses més importants de la Seu, amb la gestió de més de cent persones allotjades i nombrós personal.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha explicat que “l’atenció a les persones grans de la nostra ciutat que es troben en situació de dependència i la promoció de la seva autonomia personal, constitueixen un dels principals reptes de la política social de l’Ajuntament”. Jordi Ausàs s’ha mostrat “molt satisfet” de l’acord assolit amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i amb el Consorci Hospitalari de Catalunya que permetrà la construcció de la nova Residència de 120 places a l’Horta del Valira, a tocar del Barri de Santa Magdalena.

El consorci va ser ratificat ahir per tots els grups polítics, tot i que van afegir-se unes esmenes proposades pel PSC-Progrés-Iniciativa. El portaveu del partit, Jordi Mas Bentanachs, va demanar que es prioritzés l’accés de la gent de la Seu i comarca al futur equipament.

El Partit Popular, per la seva banda, va sol.licitar un estudi més acurat en relació a la viabilitat de la residència.

La residència per a la gent gran s’ubicarà a la zona de l’Horta del Valira i tindrà capacitat per a cent vint places. El cost del projecte ascendeix a sis milions i mig d’euros, que assumirà en un 45% la Generalitat de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte