Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu i la Generalitat treballen en el projecte d'un nou CAP

L'Ajuntament de la Seu i la Generalitat treballen en el projecte d'un nou CAP

José Montilla ha inaugurat el nou Servei d'Urgències del Sant Hospital Albert Batalla també ha plantejat al Govern els projectes de l'Hospital Comarcal i del servei de diàlisi
Inauguració del Servei d'Urgències del Sant Hospital
19/03/2010 16:15

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Departament de Salut de la Generalitat estan treballant per preparar la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP), una necessitat que ja fa temps que s'estudia i que de fet va ser un dels eixos centrals de les darreres eleccions municipals, l'any 2007.

Aquest punt s'ha comentat a la inauguració del nou Servei d'Urgències del Sant Hospital de la Seu d'Urgell. L'acte l'ha encapçalat el president de la Generalitat, José Montilla; i el bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, acompanyats de la consellera de Salut, Marina Geli; el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs; i l’alcalde la Seu i president del patronat de la Fundació de l’Hospital de La Seu d’Urgell, Albert Batalla.

En el parlament inaugural, Batalla ha agraït la col.laboració de treballadors i usuaris en el llarg període que han hagut de conviure amb les obres. L'alcalde urgellenc conclou que "avui l'atenció sanitària a la Seu és millor que ara fa uns anys".

Batalla, però, ha aprofitat per recordar que cal pensar en d'altres projectes pendents. Un a més llarg termini, l'hospital comarcal, però també dos de més factibles com són la diàlisi i un nou CAP.

Tot seguit, José Montilla ha posat l'accent en l'esforç que està fent el Govern per seguir millorant la sanitat catalana malgrat les actuals dificultats econòmiques tant de la Generalitat com de la resta d'administracions.

Per apropar el servei fins als nuclis més petits, Montilla considera cabdal l'aposta per les noves tecnologies. En aquest punt, el president creu que Catalunya "és capdavantera, tal com s'ha demostrat aquesta setmana a Barcelona en una reunió de ministres de salut d'Europa i d'empreses de tecnologia aplicada a la salut".

Final de les obres, fetes en tres fases

Amb el nou Servei d’urgències, es tanca la tercera i última fase del Pla de remodelació d’aquest hospital que es va iniciar ara fa tres anys i que ha suposat la reforma de l’àrea quirúrgica i l’àrea radiològica, així com l’ampliació dels accessos i el servei d’admissions. La Generalitat ha invertit 5.055.000 euros en les tres fases del Pla de reforma.

Inauguració de l'ampliació al CEIP de Bellver

A la tarda, José Montilla s'ha desplaçat a Bellver de Cerdanya per inaugurar l’ampliació de l’escola Mare de Déu de Talló, acompanyat del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i de l’alcalde de la localitat, Xavier Porta. Les obres que s’han efectuat a l’escola bellverenca han permès ampliar la seva capacitat fins als 225 alumnes (enguany tenen matriculats 159).

La Generalitat hi ha invertit gairebé 3M€ en l’ampliació d’aquest centre que ofereix estudis d’infantil i primària al alumnes de Bellver i dels pobles del voltant. Entre altres actuacions, s’han ampliat la cuina i el menjador; les 3 aules d’educació infantil i de psicomotricitat; biblioteques i les aules de desdoblament.

Mostrar formulari de contacte