Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu obté finançament per a una nova central de biomassa

L'Ajuntament de la Seu obté finançament per a una nova central de biomassa

La caldera permetrà generar calefacció i aigua calenta per als recintes del Centre Cultural Les Monges i l'Escola Pau Claris. La inversió a la ciutat, de més de 460.000 euros, està inclosa en el projecte Forest4Local dels fons europeus FEDER a Catalunya
Centre Cultural Les Monges
27/02/2017 11:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha obtingut, a través de la Diputació de Lleida i dels fons FEDER Catalunya, el finançament que permetrà la instal·lació d’una central tèrmica de biomassa i distribució d’aigua calenta per a la calefacció del centre cultural Les Monges i de l’escola Pau Claris de la capital alturgellenca.

Precisament avui mateix  la consellera de Governació, Relacions Institucionals i Habitatge, Meritxell Borràs, el president de la Diputació, Joan Reñé conjuntament amb els representants dels Consells Comarcals participants, en el cas de l’Alt Urgell, la Vicepresidenta del Consell Comarcal, Cristina Barbens han confirmat aquest finançament a través de la Diputació de Lleida, ens que en el seu dia va presentar el projecte FOREST4LOCAL en el marc PO FEDER Catalunya 2014-2020, dins l’eix 4.3.1 sobre millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics.

La inversió d’aquesta infraestructura és de 463.807 euros (IVA inclòs) dels quals l’Ajuntament de la Seu d’Urgell n’haurà de cofinançar el 25%. Un 50% serà finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mentre que el 25% restant anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, ens que es farà càrrec de l’execució del projecte.  

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha ressaltat “la inversió en aquesta caldera de biomassa se suma a l’estratègia encetada fa temps des del consistori per apostar per l’energia sostenible i l’estalvi econòmic, com ja s’ha demostrat amb les calderes de l’Ajuntament i de l’Hospital”. 

PO FEDER Catalunya 2014-2020

Segons el PO FEDER Catalunya 2014-2020, podien optar al cofinançament del FEDER les diputacions, els consells comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants que presentessin projectes que complissin amb els requisits establerts a les bases reguladores. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no va poder sol·licitar aquest ajut directament. Però, tot atenent a la proposta de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell per presentar aquest projecte a nivell pirinenc, el consistori urgellenc va acordar sol·licitar l’ajut per a la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa a través del projecte FOREST4LOCAL.

Aquesta instal·lació suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat, concretant-se la disminució de 111,04 tones de CO2 cada any. També implicarà avantatges des del punt de vista de la gestió forestal, perquè aquesta caldera serà alimentada amb estella produïda al territori.

 

Mostrar formulari de contacte