Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu participa a una jornada del Parlament Europeu sobre el dret a morir dignament

L'Ajuntament de la Seu participa a una jornada del Parlament Europeu sobre el dret a morir dignament

A la sessió, presidida per l'eurodiputat Josep Maria Terricabras, hi va intervenir en nom del consistori la regidora d'ERC Berta Vidal. El ple municipal va aprovar l'any passat una moció per la despenalització de l'eutanàsia

Trobada 'Right to die in Europe', al Parlament Europeu
Trobada 'Right to die in Europe', al Parlament Europeu
15/11/2018 20:10

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha participat recentment en una taula rodona a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, emmarcada en la cimera de debat sobre el Dret a Morir Dignament a Europa.

La taula rodona, amb el títol The role of municipalities on the right to die, va comptar amb la participació de la regidora d'ERC Berta Vidal, com a representant del consistori urgellenc, i va ser presidida per l’eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras, del grup Greens/EFA. També hi van prendre part el conseller de Salut de la Generalitat cessat pel 155, Toni Comín; la presidenta de l’associació Dret a Morir Dignament-Catalunya, Isabel Alonso; l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la regidora de l’Ajuntament de Lleida Núria Marín.

La cimera ha permès l’intercanvi d’experiències i la posada en comú d’accions reeixides en la divulgació d’aquest dret i donarà eines als diferents ajuntaments participants, i a aquells que s’hi sumin a partir d’ara, per millorar les seves campanyes i assolir els objectius.

Moció en suport al Dret a Morir Dignament 

Al ple del 8 de maig del 2017, l’Ajuntament de la Seu va aprovar una moció en suport al Dret a Morir Dignament, en la qual es demanava la regulació sobre la despenalització de l’eutanàsia al Congrés dels Diputats. Els punts d’acord d’aquell text recollien, entre altres, la difusió de l’actual marc legal a Catalunya i, especialment, del Document de Voluntats Anticipades, com també la formació dels treballadors públics municipals.

Mostrar formulari de contacte