Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu posa en marxa el 'Banc del Temps'

L'Ajuntament de la Seu posa en marxa el 'Banc del Temps'

L'innovador sistema vol facilitar l'intercanvi de tasques i serveis entre els veïns La proposta està inclosa en el programa anticrisi endegat pel consistori urgellenc

Plaça dels Oms
Plaça dels Oms
29/12/2009 16:22

L’Ajuntament de la Seu acaba de posar en marxa el Banc del Temps, una innovadora proposta que pretén incentivar els urgellencs i urgellenques a intercanviar activitats professionals i serveis. La diferència respecte del procés habitual és que en aquest cas la moneda de canvi no són els diners, sinó les hores invertides.

La primera tinent d’alcalde de la Seu, Teresa Casassas, ha subratllat que aquesta és una de les mesures que s’havia previst dins del programa anticrisi endegat per l’Ajuntament urgellenc, que també inclouen un augment d’ajuts per a despeses bàsiques de les famílies i per a l’obertura d’empreses i creació de llocs de treball. Cassassas assenyala que “els serveis que s´intercanvïín al Banc del Temps poden ser tan diversos com la tipologia de participants del projecte; tot depèn d´allò que es pugui oferir”. Quan algú es dóna d´alta, se li facilita un talonari d´hores que haurà d´anar lliurant a les persones de les que rebi algun servei. Alhora, quan aquesta persona presti un servei també li hauran de lliurar un taló per fer constar les hores.

Periòdicament s´anirà fent un seguiment per part de l´Oficina del Banc del Temps, per tal de garantir la diferència entre temps donat i el rebut sigui la mínima possible.

La iniciativa va adreçada a totes aquelles persones, empreses o entitats que tinguin algun servei per oferir i rebre, i estiguin disposades a participar d´aquesta nova filosofia d´intercanvi entre persones.

Les persones que hi vulguin participar es poden adreçar a l´Oficina del Banc del Temps, que esta situada al´Ajuntament de la Seu d´Urgell. O bé al telèfon 973 350 010. També es pot trobar més informació al web de l’Ajuntament (www.laseu.cat), on a més a més s’ha penjat un vídeo explicatiu del funcionament i els objectius del nou servei.

Mostrar formulari de contacte