Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu presenta més de 30 al.legacions al Pla Comarcal de Muntanya

L'Ajuntament de la Seu presenta més de 30 al.legacions al Pla Comarcal de Muntanya

Els principals canvis que es demanen tenen a veure amb les comunicacions, els equipaments socials i el medi ambient
La Seu d'Urgell
29/09/2008 12:27

La Junta de Govern local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat les al•legacions al projecte de Pla Comarcal de Muntanya 2008-2012, que la Generalitat de Catalunya ha enviat als ens locals per a ser debatut i modificat. Els plans són la principal eina de planificació per al desenvolupament de les polítiques específiques de les comarques de muntanya. 

Segons l'Ajuntament, el projecte del departament de Política Territorial no contemplava algunes de les principals inversions que l'ens urgellenc té previstes per a la ciutat, moltes de les quals estan ja acordades amb els diferents departaments de la Generalitat.

L'alcalde, Albert Batalla, creu que els plans comarcals, per la seva importància, "han de contemplar totes les grans inversions que els ens locals tenim previstes per al desenvolupament de les nostres ciutats i pobles de muntanya, inversions que realitzem conjuntament amb altres administracions, per tant, han de ser exhaustives si volem que sigui un veritable full de ruta". Batalla remarca que precisament ara, quan els recursos de els administracions es preveuen més escassos per l'etapa de crisi econòmica, "una bona planificació serà especialment important per a poder dur a terme aquelles inversions imprescindibles".

L'alcalde de la Seu assenyala com a principals demandes les comunicacions, els equipaments sociosanitaris, educatius, esportius i culturals, i finalment el medi ambient. En equipaments socials, les principals al•legacions han anat encaminades a que el pla comarcal contempli la nova residència geriàtrica i el centre de dia, sobretot tenint en compte que aquesta inversió compta amb el compromís signat recentment amb el Departament d'Acció Social i Ciutadania.

A nivell sanitari, s'ha reivindicat la posada en funcionament del nou CAP, les obres de millora i reforma de l'actual hospital i la implantació de més serveis especialitzats, com el TAC o el servei de diàlisi. L'alcalde de la Seu també ha insistit en la necessitat que es contempli la redacció del pla director del nou hospital comarcal que, recorda, “és un mandat del Parlament de Catalunya i, per tant, d'obligat compliment per part de la Generalitat”.

A nivell d'equipaments educatius, s'han preparat al•legacions també per poder arrencar el compromís al Departament d'Educació per a les obres de millora del CEIP Albert Vives, del CEIP Castellciutat i la nova escola d'adults, per no demorar-les més enllà del 2009. Pel que fa a equipaments esportius, es pretén que s'hi contempli la Piscina Coberta i la reforma del pavelló poliesportiu.

Les principals reivindicacions en comunicacions són, en primer lloc, la millora de la C-14 fins Adrall i de la N-260, però també els estudis de viabilitat de la connexió ferroviària de la Seu amb Andorra i Barcelona o Lleida. En aquest àmbit, l'alcalde recorda la importància del pla director de l'aeroport, “com una garantia perquè aquest equipament es faci ben fet i amb un model de gestió adequat a la realitat del territori”.

En tecnologia, es reclama la construcció d'una nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques, atès el col.lapse de l'actual instal.lació, i l'arribada de la fibra òptica a a la Seu. També s'han presentat al•legacions per a la millora dels nuclis antics de la ciutat, com són la reforma del carrer major, el pla de barris pel centre històric, i la millora de Castellciutat.

Finalment, l'Ajuntament urgellenc ha remarcat la necessitat que el pla comarcal contempli actuacions vinculades amb el medi natural i la promoció de la ciutat, com són que la Seu tingui punts d'informació dels dos Parcs Naturals de la comarca, més inversions per a senyalitzacions i accessos dels parcs, així com la posada en servei de la Casa d'en Coll i la creació d'un nou Centre d'Acollida Turística (CAT).

Mostrar formulari de contacte