Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu presenta un pla d'inversions de més de 2.100.000 euros per aquest 2016

L'Ajuntament de la Seu presenta un pla d'inversions de més de 2.100.000 euros per aquest 2016

El principal projecte d'enguany és la urbanització de la plaça Joan Sansa, amb un pressupost de 956.000 euros. També es destinarà 300.000 € a la remodelació del centre de Castellciutat

Anna Vives, Albert Batalla i Jesús Fierro
Anna Vives, Albert Batalla i Jesús Fierro
09/05/2016 19:05

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat el seu Pla d'Inversions per aquest 2016, que s'ha de debatre en el ple d'avui dilluns. L'equip de govern preveu dedicar un total de 2.123.485 euros a 33 actuacions diferents per la millora d’infraestructures, espais i servei públics, segons han explicat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives.

Batalla ha explicat que el romanent de tresoreria “ens permet afrontar una sèrie d’inversions per aquest any 2016 que persegueixen un objectiu principal, tant per aquest any com per tot el mandat municipal, com és millorar i avançar en la qualitat de vida a la nostra ciutat”. 

El Pla d’Inversions dedica el 77,5% del seu pressupost a obres a la via pública. De fet, quasi la meitat d'aquests més de 2 milions (el 45%) correspon a un dels grans projectes d'aquesta legislatura: la urbanització de la plaça de Joan Sansa, amb un pressupost de 956.275 euros.

L'altra gran partida d'enguany serà la millora integral de diversos espais públics de Castellciutat, amb un total de 300.000 euros. Això inclou la remodelació i embelliment de la plaça de l’Arbre, centre neuràlgic del poble, juntament amb el carrer de l’Hortal, i la creació d'una nova zona d’aparcament a la part baixa de Castellciutat.

Una altra partida d’inversions “força significativa” és la destinada al pla de mobilitat que inclou guals, asfaltat de carrers, entre d’altres, amb un pressupost de 300.000 euros. També es preveu la construcció, a l’antic edifici de Mavisa, del nou magatzem del Banc dels Aliments (60.000 euros).

Pel que fa a millores en infraestructures esportives (88.000 euros procedents íntegrament del romanent de tresoreria), es farà la substitució de la tanca perimetral de la pista d’hoquei patins i patinatge (28.000 €), la reforma integral dels serveis públics del pavelló poliesportiu municipal (35.000 €), i l’arranjament dels vestidors de sota la graderia del camp de futbol (25.000 €).

Subvencions a l'embelliment de façanes i porxos del centre històric

D’entre les 33 actuacions que preveu aquest Pla d’Inversions, en destaca una partida de 50.000 euros que va adreçada a la convocatòria d’ajuts per l’arranjament i embelliment de façanes i porxos del centre històric de la ciutat, tant del carrer Major com del carrer dels Canonges. L’equip de govern ha explicat que en les properes setmanes s’aprovaran les bases d’aquests ajuts. L’objectiu és que els propietaris de façanes d’aquests dos emblemàtics carrers puguin finançar el 75% del cost d’arranjament. Des de l’equip de govern s’ha plantejat que, si la normativa legal ho permet, es buscaria la fórmula per un finançament fins al 100% en cas que es treballi amb industrials de la Seu.

A tot plegat s'hi afegirà els 100.000 euros destinats a la segona edició dels Pressupostos Participatius.

L’estalvi i la reducció del deute municipal, claus per finançar les inversions

L'equip de govern ha destacat que d’aquests 2.123.485,11 euros que s’invertiran, 1.123.485,11 euros procedeixen del romanent de Tresoreria de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mentre que el milió d’euros restant es cobrirà a través de préstec. En aquest aspecte, a l’alcalde de la Seu ha afegit que “gràcies a la bona gestió econòmica que s’ha realitzat a l’Ajuntament s’ha pogut reduir el deute municipal, tot musculant-lo econòmicament, fet que permet dotar de recursos econòmics els serveis i inversions municipals”.  

Mostrar formulari de contacte