Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu recolza que es faciliti la mobilitat laboral amb l'hostaleria d'Andorra

L'Ajuntament de la Seu recolza que es faciliti la mobilitat laboral amb l'hostaleria d'Andorra

Albert Batalla espera que el conveni hoteler afavoreixi la contractació d'empleats del territori en les respectives temporades altes L'acord també vol aprofitar conjuntament els atractius turístics diferenciats de l'Alt Urgell i del Principat
Hostaleria - Conveni amb Andorra
13/01/2015 19:18

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, valora positivament la idea que hi hagi més facilitats per a la mobilitat dels treballadors de l'hostaleria entre l'Alt Urgell i Andorra. Aquesta és una de les qüestions que s'ha plantejat en la signatura del conveni entre l'Associació d'Hostaleria alturgellenca i la UHA, aquest dilluns.

Albert Batalla considera que, si es posen més facilitats a nivell burocràtic, el Principat i la comarca poden compaginar millor la disponibilitat de personal per a les respectives temporades altes, que a Andorra és principalment a l'hivern i la primavera i a la Seu es concentra a l'estiu i la tardor.

L'alcade i diputat urgellenc creu que Andorra i l'Alt Urgell tenen atractius turístics diferenciats i que això ha de servir per presentar una oferta més completa i "complementària" als visitants que puguin arribar a través de l'aeroport. Així, Batalla ha esmentat, "com a exemples", la Catedral i el Parc del Segre en el cas de la comarca, o bé les estacions d'esquí alpí i Caldea en el cas andorrà.

El ministre de Turisme del Govern d'Andorra, Francesc Camp, ha recollit la proposta dels hotelers i ha assenyalat que cal estudiar com es pot agilitzar l'intercanvi de treballadors, si bé reconeix que serà difícil concretar-ho abans no acabi l'actual legislatura. Camp està d'acord en la necessitat de potenciar la contractació de personal més proper en comptes d'anar-lo a buscar en destins llunyans com ara l'Amèrica del Sud.

El ministre andorrà també ha assenyalat que ara la prioritat és concretar l'arribada de vols a l'aeroport. De moment no hi ha cap línia regular confirmada, però Francesc Camp destaca l'interès que hi han expressat empreses dedicades a serveis com ara aerotaxis i vols xàrter.

Mostrar formulari de contacte