Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu recomana precaució a l'hora de circular pels carrers

L'Ajuntament de la Seu recomana precaució a l'hora de circular pels carrers

La baixes temperatures han fet que la pluja caiguda les últimes hores s'hagi congelat i hagi format una capa de gel molt lliscant El consistori ha llençat carbonat càlcic "en llocs concrets i crítics" L'avís també l'ha fet el Servei Català de Trànsit en relació amb totes les vies de l'Alt Pirineu i Aran

Pluja en gelant
Pluja en gelant
20/12/2011 11:34

La pluja gelant que ha caigut les últimes hores a la Seu d'Urgell ha obligat l'Ajuntament a fer una crida a la prudència de vianants i conductors, ja que els carrers i les voreres estan glaçats i cal anar en compte si s'hi circula. L'explicació meteorològica del fenomen és que les baixes temperatures han fet que l'aigua s'hagi congelat i hagi format una capa de gel en el moment que ha entrat en contacte amb la superfície.

Tot i que la brigada d'obres i manteniment del consistori urgellenc ha llençat carbonat càlcic en alguns punts de la ciutat, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, recorda que és impossible actuar en els 130.000 metres quadrats d'espai per a vianants i 300.000 metres quadrats de calçada per a la circulació de vehicles.  "A més, cal tenir en compte que la sal trinxa els paviments", ha afegit.

De moment, s'ha decidit fer actuacions en llocs concrets i crítics "però no a totes les voreres". El missatge que es transmet des del consistori és que "cal vigilar a l'hora de circular". D'altra banda, s'aconsella la gent gran o les persones que no tenen l'obligació de sortir de casa en una hora concreta, "que ho facin quan hagi pujat més la temperatura".

L'avís de precaució també l'ha fet el Servei Català del Trànsit en relació amb totes les vies de l'Alt Pirineu i Aran. Al llarg d'aquest matí de dimarts s'han registrat quatre incidències per gel. A Llavorsí (Pallars Sobirà), n'hi ha hagut tres: dos cotxes que han patinat i han sortit de la via i un tercer que ha bolcat. Al Pont de Suert, la capital de l'Alta Ribagorça, els bombers han informat al SCT d'una altra incidència, també atribuïble al gel.

Mostrar formulari de contacte