Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu rep amb 'satisfacció moderada' la partida per a les rotondes de Castellciutat

L'Ajuntament de la Seu rep amb 'satisfacció moderada' la partida per a les rotondes de Castellciutat

Albert Batalla recorda que la inversió arriba després d'anys de reivindicació i que encara no contempla tot el pressupost previst. A Montferrer, la Plataforma d'Afectats per la Cruïlla també valora positivament l'anunci però espera que l'obra es completi a curt termini

06/08/2015 10:15

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut amb "satisfacció moderada" l'anunci que les rotondes de l'N-260 a Castellciutat tindran una partida de 956.000 euros en els pressupostos de l'Estat per al 2016.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha valorat positivament l'assignació pressupostària, si bé ha recordat que aquesta arriba després de molts anys de reivindicació tant del municipi com dels veïns. Durant aquest període també s'ha hagut de modificar el projecte, cosa que n'ha retardat la licitació i execució. El batlle urgellenc considera que la construcció d'aquests passos giratoris és una necessitat elemental de seguretat, atès que en aquestes cruïlles hi ha hagut accidents mortals.

Deures pendents a l'N-260

D'altra banda, Batalla considera que l'anunci de construcció de les rotondes no pot ocultar que l'Estat encara té molts deures pendents amb l'N-260, que ha definit com "la columna vertebral del Pirineu, ja que connecta les valls transversalment". L'alcalde ha remarcat que en molts punts, com ara el tran Adrall-Canturri, l'N-260 encara presenta un perfil més propi d'una carretera local de muntanya que no pas d'una via nacional. Així, des de l'Ajuntament de la Seu qualifiquen les inversions previstes per l'Estat a les comarques del Pirineu com a "discretes, per dir-ho finament".

De la seva part, la Plataforma d'Afectats per la Cruïlla de Montferrer ha rebut positivament el fet que els pressupostos també incloguin la cruïlla d'accés als diferents nuclis del municipi. Tot i això, el seu portaveu, Lluís Mera, matisa que els 365.000 euros previstos "són només una part" dels diners necessaris, per la qual cosa seguiran fent gestions.

Amb aquest objectiu, la plataforma ja ha enviat una carta al director general de Carreteres de l'Estat, Jorge Urrecho, en la qual d'una banda agraeixen el fet que finalment s'iniciï el projecte, però de l'altra demanen "que als propers pressupostos de l'Estat per al 2017 es pugui incloure la resta del pressupost per tal de poder finalitzar totalment el projecte".

Mostrar formulari de contacte