Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu rep el Segell Infoparticipa de transparència en comunicació pública

L'Ajuntament de la Seu rep el Segell Infoparticipa de transparència en comunicació pública

El Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB reconeix les facilitats que ofereix el web municipal per accedir a informació del consistori La distinció es lliurarà dilluns vinent al Palau de Pedralbes de Barcelona
Ajuntament de la Seu - Pàgina web
16/12/2014 16:48

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell rebrà dilluns vinent, 22 de desembre, el guardó Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, en un acte que tindrà lloc a les sis de la tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona.

El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, que es basa en els resultats d'avaluar els webs municipals. Per obtenir aquest segell, s'ha avaluat el web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereix informació sobre 4 qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereix per a la participació ciutadana.

La tinent d’alcalde de Comunicació de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, s’ha mostrat “molt satisfeta per l’obtenció del guardó" i ha agraït "la feina realitzada pels tècnics del consistori, especialment per part dels tècnics informàtics”. Vives ha destacat que “la voluntat de l’equip de Govern és facilitar l’accés de la ciutadania a la informació d’interès general" i que "l’obtenció d’aquest reconeixement és la mostra de l’aposta per la transparència en la gestió pública que es fa des de l’Ajuntament de la Seu”.

A partir d'ara el web de l'Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) es publica al Mapa Infoparticip@ en color verd perquè supera el 50% dels indicadors positius, i per tant queda aprovat.

A més a més, les dades de l'Ajuntament urgellenc es publiquen en una fitxa que facilita que els responsables polítics i tècnics municipals disposin dels criteris sobre quines informacions bàsiques han d'oferir al web a l'hora de facilitar una participació ciutadana qualificada, i que qualsevol persona pugui fer la seva avaluació de la informació. També permet que qualsevol usuari contrasti l'anàlisi que realitza l'equip d'investigació. Al Mapa Infoparticip@ s'han senyalitzat tots els webs que han merescut el Segell Infoparticipa aquest any 2014.

Mostrar formulari de contacte