Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu ultima el paquet d'ajudes urgents per la crisi causada per la COVID-19

L'Ajuntament de la Seu ultima el paquet d'ajudes urgents per la crisi causada per la COVID-19

L'esborrany del document es trametrà als grups de l'oposició i a organitzacions econòmiques locals, amb l'objectiu d'aprovar-lo de manera consensuada al proper plenari. S'hi inclourà ajuts a la reactivació econòmica, al lloguer i a necessitats socials, entre d'altres
Ajuntament de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
30/04/2020 19:05

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell està ultimant un "gran paquet d'ajudes" per atendre les necessitats econòmiques i socials especials sorgides a la ciutat a causa de la propagació del coronavirus i de les mesures de prevenció endegades per aturar la pandèmia. Per tal de fer-ho possible, el consistori espera que el Govern els autoritzi a fer servir per a aquest objectiu el romanent de tresoreria corresponent al tancament del pressupost del 2019, del qual es va donar compte al ple d'aquest mes d'abril.

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha especificat que, a més a més de comptar amb el romanent, també han demanat a "tots els departaments" del consistori que els informin de partides de les quals es pugui obtenir diners per destinar-los "íntegrament, i òbviament, a reactivació econòmica i ajuts socials per la COVID-19". En la mateixa línia, i tal com ja es va informar al darrer plenari, tots els recursos econòmics que no es destinin a activitats o esdeveniments, perquè aquests hagin quedat anul·lats (com per exemple la Fira Click), es redirigiran amb la mateixa finalitat. Fàbrega també ha explicat que

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha explicat també que dins d'aquest conjunt d'ajuts, que es vol començar a distribuir entre les famílies, particulars, autònoms o empreses amb necessitats més urgents, s'hi inclou els més de 175.000 euros que la Diputació ha assignat a la ciutat dins del pla extraordinari de la institució provincial (amb un valor total de 15 milions d'euros) per garantir la liquiditat dels ens locals. Pel que fa a aquest suport, el batlle urgellenc ha subratllat que "una part es pot utilitzar per a despesa corrent, i l'altra només es pot destinar a temes de salut vinculats a la COVID-19". Per això, aquest fet fa que es descarti una de les propostes plantejades per Compromís X La Seu, que la setmana passada va demanar destinar íntegrament a ajuts al lloguer d'habitatge aquests diners provinents de la Diputació.

Tot i això, Fàbrega ha remarcat que, abans d'aprovar el paquet global d'ajudes, facilitaran l'esborrany del document als grups de l'oposició (Compromís i CUP), amb la voluntat de "pactar-lo" i també, "si pot ser, pactar-lo amb les associacions empresarials" presents a la ciutat, per tal que es pugui aprovar amb el màxim consens possible al proper ple municipal, que està previst per dilluns 11 de maig.

Des de l'equip de govern (Junts i ERC) també han avançat que el pla es presentarà amb "una única quantitat" però que, a partir de la xifra global, contemplarà diversos apartats, com poden ser ajuts a la reactivació econòmica, al pagament de lloguers o bé a necessitats socials específiques, entre d'altres conceptes. En tot cas, l'alcalde urgellenc ha indicat que de moment no en poden donar més detalls precisament perquè encara s'ha d'acabar de tancar i consensuar. Sí que ha demanat a tots els grups polítics i col·lectius locals que tinguin en compte que "cal pensar en tot el conjunt, no només en una part", i que per exemple "en l'ajut global, sí que hi haurà una part dedicada a l'ajut al lloguer".

Mostrar formulari de contacte