Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar apel.la la sentència de permuta de la finca comunal d'Argestugues

L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar apel.la la sentència de permuta de la finca comunal d'Argestugues

La decisió es pren amb el vot a favor dels tres regidors del PSC-Progrés, l'abstenció del regidor de CiU i el vot contrari de l'alcalde, Joan Guàrdia, d'AIDEVA L'advocat de l'Ajuntament considera que l'ordre del jutge és "inexecutable"
Noves de Segre
05/03/2012 11:32

L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar va decidir el passat 2 de febrer en un ple extraordinari apel.lar la sentència judicial que insta el consistori alturgellenc a fer la permuta de la finca comunal d'Argestugues. La proposta va comptar amb tres vots a favor del grup del PSC-Progrés, una abstenció de CiU i un vot en contra de l'alcalde Joan Guàrdia, del grup AIDEVA.

Segons explica Progrés en un comunicat, l'advocat de l'Ajuntament considera que el jutge desconeix que es tracta d'un bé comunal i que la sentència és "inexecutable". I hi afegeix: "Tant a l’escrit de demanda com al llarg de tot el procés judicial s’ha posat de manifest que la permuta a la que ara el jutge dóna validesa no es va arribar a instrumentar mai, ni va tenir virtualitat perquè els serveis jurídics de la Generalitat van apuntar la necessitat que, com a pas previ, es fes la desafecció del bé comunal".

Així mateix, l'informe jurídic del lletrat assenyala que el consistori no pot complir la sentència "sense aquesta desafecció, que no consta que es fes en cap moment, entre d’altres coses, perquè no es va arribar a justificar mai la pèrdua de l’ús o interès comunal". I insisteix: "Tampoc es va justificar la necessitat d’aquella desafecció per a dur-la a terme".

Segons el consistori, "per part dels demandats, al llarg d’aquests quinze anys que han transcorregut des de la petició inicial de permuta, efectuada per l'extinent d'alcalde Josep Fàbrega, en cap moment s’ha fet cap actuació en ordre a impugnar l’actuació de l’administració en relació a la desafectació dels terrenys". "Si es considerava que hi havia hagut alguna actuació errònia per part de l’administració actuant s’havia d’haver interposat el corresponent recurs contenciós administratiu”, es manifesta.

Progrés afegeix que, segons l'advocat de l'Ajuntament de les Valls d'Aguilar, la permuta del 1997 parla només del terreny i no pas de la casa. "Per tant, si s'hagués de fer caldria que un tècnic independent valorés la casa i hi hagués un informe favorable del departament de Governació", remarca el grup. En aquest sentit, també s'indica que "l'extinent d'alcalde del municipi, Josep Fàbrega, i la seva família, haurien de pagar el valor de l'immoble a l'Ajuntament o permutar-lo per una altra edificació del mateix valor, ja que la família Fàbrega no ha tingut mai cap títol de propietat de la finca, ni ha construït la casa".

El diari Segre ha publicat aquest dissabte que el jutge ha obligat l'ajuntament a formalitzar la permuta tant dels terrenys com de la casa d'Argestugues. El jutge justifica que en haver-se construït l'edifici en terrenys municipals, "aquest també és de propietat municipal".

Mostrar formulari de contacte