Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Peramola organitza una passejada poètica i musical pel camí de les Fonts

L'Ajuntament de Peramola organitza una passejada poètica i musical pel camí de les Fonts

L'activitat familiar s'estrenarà el 25 de setembre i anirà acompanyada de la lectura d'una vintena de poemes de l'escriptor i docent peramolí Ramon Besora
Passejada musical i poètica en família pel Camí de les Fonts (Aj. Peramola)
10/09/2021 10:30

L'Ajuntament de Peramola promou una nova activitat que combina la descoberta de l'entorn local, la poesia i la música. És la Passejada Poètica i Musical en Família pel Camí de les Fonts. La proposta es presentarà el 25 de setembre vinent, a les 6 de la tarda al Casino de Peramola, i tot seguit, a 2/4 de 7, s'iniciarà la caminada.

Segons han explicat des del consistori, la filosofia d'aquesta nova proposta és posar en valor "que la poesia és el llenguatge de comunicació essencial pels infants", perquè convida a la cançó, al ritme i al joc; desvetlla nous estímuls, causa plaer i potencia la capacitat de meravellar-se". Així, aquesta idea de passejada vol introduir els més menuts "en l'univers fascinant de les primeres sensacions, dels primers descobriments, de les primeres paraules de la natura i del món que ens envolta".

Per fer-ho possible, la caminada es complementa amb l'accés a un total de 21 plafons i 33 poemes escrits per l'autor peramolí Ramon Besora. Nascut l'any 1946, al llarg de la seva trajectòria com a mestre, escriptor i editor, Besora ha treballat per transmetre als infants les emocions que ofereix la poesia, amb l'aval d'haver estat amic personal d'un dels millors poetes catalans contemporanis, Miquel Martí i Pol. "D’ell en va aprendre la feina d’esprémer les paraules (com si les hagués passat per un alambí o filtre) a fi d’extreure’n tota la seva essència fins a ser capaç d’oferir-nos un conjunt de poemes exquisits", segons destaca l'escriptor Gabriel Janer Manila. L'autor mallorquí també assenyala que els textos de Besora "concentren en un mínim molt ben triat de paraules i versos la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors, les onomatopeies, belles metàfores i la venturosa gràcia de l’art".

Ramon Besora ha estat guardonat amb el Premi Baldiri Reixac, per les seves aportacions en l'àmbit de la didàctica de la llengua; l'Octogone d'Honneur (atorgat pel Centre Internacional d'Estudis de Literatura Juvenil de París): el premi Critici in Erba Prize (atorgat a Bolonya), per les seves edicions, i el Premi Internacional d'Innovació, concendit també a Bolonya.

Mostrar formulari de contacte