Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Puigcerdà defensa l'aturada del projecte d'una segona llar d'infants

L'Ajuntament de Puigcerdà defensa l'aturada del projecte d'una segona llar d'infants

L’Ajuntament sosté que ha baixat la demanda i que ara l'obra seria una despesa innecessària

28/05/2010 17:54

L’Ajuntament de Puigcerdà defensa la decisió de no tirar endavant aquest any una nova llar d’infants de 100 places perquè actualment la demanda no ho requereix. L’equip de govern ha rebatut les crítiques a l’aturada del projecte per part de CiU.

La regidora d’Educació, Roser Porta, nega que renunciïn a fer una segona guarderia en el futur, però creu que construir-la ara comportaria una despesa innecessària. Porta argumenta que “la conjuntura ha canviat” respecte de quan es van començar els tràmits, ara fa dos anys, en el moment àlgid de demanda per part de les famílies.

Actualment la llar de la zona escolar de l’Estany compta amb 113 infants i cobreix tota la demanda, que per al curs 2010-11 es preveu que continuï a la baixa. L’ajuntament vincula aquesta tendència directament a la crisi, que també ha fet que algunes famílies a l’atur es concentrin a cuidar els seus fills a casa en comptes de dur-los a la guarderia.

Pel que fa als comptes del projecte, Porta recorda que el pressupost seria d’1,4 milions d’euros i el finançament ara mateix seria incert, entre d’altres coses perquè la Generalitat ha retirat els ajuts de 5.000 euros per alumne per a la creació de noves aules, que hauria donat 500.000 euros.

Sobre els 350.000 euros del PUOSC, Porta defensa que finalment es destinin aquests diners a la reforma de la plaça de Cabrinetty ja que, en cas contrari, són diners que es perdran. Els diners que no arribin de les altres administracions els hauria de posar l’Ajuntament.

Mostrar formulari de contacte