Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Iniciades les obres per reobrir la carretera de Torà de Tost

Iniciades les obres per reobrir la carretera de Torà de Tost

Una empresa especialitzada en l'estabilització de talussos treballa des de divendres a la zona on hi va haver fa dos mesos dues esllavissades. L'arranjament compta amb el suport de la Diputació de Lleida
Obres a la carretera de Torà de Tost (Foto: Ajuntament de Ribera d'Urgellet)
16/08/2018 14:45

L'Ajuntament de Ribera d'Urgellet té previst reobrir la carretera de Torà de Tost d'aquí a tres setmanes. Una empresa especialitzada en l'estabilització de talussos treballa des de divendres a la zona on hi va haver ara fa més de dos mesos dues esllavissades. La intervenció té com a objectiu apuntalar diversos blocs inestables i garantir la seguretat dels vehicles que circulen per la via. Un cop finalitzi l'obra, es netejarà la pista perquè hi tinguin accés els veïns.

Els treballs tenen un cost de 75.000 euros. El projecte, el control i el seguiment dels treballs l'està fent l'àrea de Carreteres de la Diputació de Lleida, que aporta més de la meitat del pressupost de l'arranjament (40.000 euros). La resta de diners (35.000) va a càrrec de l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet.

L'alcaldessa del municipi, Josefina Lladós, recorda que la reobertura de la carretera de Torà de Tost s'ha demorat perquè els tècnics especialistes han hagut de valorar la perillositat del terreny i decidir l'actuació més viable de cara a evitar riscos futurs. Lladós agraeix al veïnat la paciència i a la Diputació la seva col·laboració. "El problema no eren els rocs que havien caigut, sinó els que hi havia pendents de caure, i no era viable una simple neteja, ja que la perillosistat hagués persistit", manifesta l'alcadessa alturgellenca.

Mostrar formulari de contacte