Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Valls d'Aguilar defensa la gestió del padró municipal

L'Ajuntament de Valls d'Aguilar defensa la gestió del padró municipal

Dolors Vidal explica que les baixes s'han realitzat seguint el procediment legal L'alcaldessa recorda que el concurs per gestionar el bar municipal era obert a tothom
Noves de Segre
25/08/2009 12:31

L'alcaldessa de les Valls d'Aguilar, Dolors Vidal, ha defensat la gestió del padró que s'està duent a terme al municipi. En declaracions a l'ACN, Vidal ha negat que el consistori hagi aprofitat un error de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per donar de baixa 22 veïns alemanys.

Segons manifesta l'alcaldessa, "l'ajuntament va regularitzar al desembre de 2008 la situació d'un total de 30 persones censades irregularment". I continua explicant que "després d'haver consultat a l'INE es va procedir a obrir uns expedients de 'baixa d'ofici' que es van comunicar als interessats per tal que aportessin la documentació que creguessin oportuna".

Vidal assegura que l'ajuntament no ha rebut cap carta del Consejo de Empadronamiento de Madrid on se'ls insta a que es doni d'alta cap veí de les Valls d'Aguilar. Així mateix, ha afegit que l'ordenança municipal sobre l'empadronament que s'ha aprovat recentment al municipi "no té res a veure amb les baixes d'ofici anteriorment mencionades".

Segons assevera Vidal, "els empadronaments irregulars es deuen al fet que hi havia gent on els constava que el seu domicili era en un prat". L'alcaldessa ha comentat que desconeix "els motius pels quals aquesta gent ha fet això, ni si són polítics o econòmics", però ha remarcat que aquests empadronaments irregulars els va portar a terme l'anterior consistori.

Vidal ha volgut concretar també que la trentena de persones que han estat donades de baixa del padró, si volen, s'hi poden tornar a donar d'alta, ja que l'únic requisit és el DNI o el passaport comunitari, així com una acreditació d'habitatge propi o de lloguer.

La polèmica del bar municipal

Pel que fa a la polèmica del bar municipal, on el col·lectiu d'origen alemany va denunciar fa uns mesos que se'ls havia fet fora sense motiu i, on fins hi tot es va engegar una campanya de recollida de signatures en contra, l'alcaldessa de les Valls d'Aguilar ho ha desmentit.

Segons indica Vidal, "un cop exhaurit el contracte, l'ajuntament va treure a subhasta pública el bar municipal i els alemanys no s'hi van presentar, tot i que tenien l'opció de fer-ho". I subratlla: "L'ajuntament va actuar de la forma legalment establerta".

A més a més i pel que fa a la recollida de signatures on es demanava que no es fes fora aquests alemanys que regentaven el bar, Vidal ha dit que només un 10% del total eren de veïns del poble, i que la resta eren de persones de fora.

Mostrar formulari de contacte