Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Vilaller rep 1.100 fotografies de la construcció de les centrals hidroelèctriques

L'Ajuntament de Vilaller rep 1.100 fotografies de la construcció de les centrals hidroelèctriques

Les instantànies, que pertanyen a la Fundació Endesa, estan datades entre 1946 i 1952. El material formarà part del futur museu etnogràfic del municipi ribagorçà

Construcció de la Central Hidroelèctrica de Senet, l'any 1948 (Fons Fundació Endesa)
Construcció de la Central Hidroelèctrica de Senet, l'any 1948 (Fons Fundació Endesa)
19/11/2018 17:37

La Fundació Endesa, a través del seu Fons Històric, ha cedit a l'Ajuntament de Vilaller una còpia digital de 1.100 imatges relatives a la construcció de les centrals hidroelèctriques de Senet (1951) i Vilaller (1952), les dues que hi ha al municipi de l'Alta Ribagorça. El consistori també ha rebut un rodet de turbina tipus Francis, com a material per al futur museu etnogràfic de la població.

L'acte de lliurament s'ha fet aquest dilluns a Vilaller en el marc d'una jornada sobre els orígens industrials a la comarca. L'alcaldessa del municipi, Maria José Erta, ha dit que aquest centre acollirà una sala específica per exposar-hi aquest material. El projecte, que es troba en un estat embrionari, portarà el nom del pintor Víctor Pérez Pallarès. Les  altres sales del museu abordaran les tradicions i la cultura del Pirineu i de la comarca.

La responsable del Fons Històric d'Endesa, Vanesa López, ha explicat que les fotos cedides a l'Ajuntament de Vilaller són de tot el procés de construcció de les centrals, que va començar l'any 1946 i va finalitzar al cap de cinc anys. Les imatges són de caràcter industrial i documenten tot el procés de construcció, des dels treballs topogràfics fins a la construcció dels canals, les preses o les centrals. López ha destacat la importància de les imatges perquè documenten l'aspecte més humà, com ara la feina dels operaris treballant i també les seves estones de lleure.

 

Mostrar formulari de contacte