Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament d'Isona s'oposa a les retallades en sanitat al Pallars Jussà

L'Ajuntament d'Isona s'oposa a les retallades en sanitat al Pallars Jussà

28/06/2011 10:31

L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ha celebrat un ple extraordinari per aprovar un manifest en què mostra el seu desacord en les retallades als serveis d'urgències municipals que té previst aplicar el Departament de Salut a partir del dia 1 de juliol. La retallada s'aplicarà al 50% del servei de guàrdia de metge i infermera, que es presta des de l'any 1992.

L'alcalde d'Isona, Constante Aranda, justifica la queixa perquè no creu que un sol equip de guàrdia pugui atendre 58 nuclis i 137 masies dispersats en 816 quilòmetres quadrats.

El Departament de Salut pretén compensar aquest servei amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Tanmateix, Aranda creu que aquesta mesura no és adequada ja que "el SEM té una funció diferent i un àmbit d'actuació molt ampli".

La petició de l'Ajuntament és que la Generalitat suspengui de forma "incondicional i sense termini" la mesura disposada de suprimir la guàrdia de metge i d'infermera a partir del proper 1 de juliol. El manifest també reclama que es comuniqui prèviament i amb antelació suficient a l'Ajuntament qualsevol proposta que afecti de forma directa els serveis de salut al municipi "per tal de ser-ne coneixedors i poder manifestar el seu parer abans no es prengui cap acord".

Com a mostra de protesta per aquesta mesura a l'entrada de la capital del Pallars Jussà s'hi pot veure una pancarta en la que s'hi pot llegir: ''Benvinguts al Pallars. Us aconsellem que no us poseu malalts. Amb la retallada només ens deixen un metge i una infermera de guàrdia per cobrir 816 quilòmetres quadrats''. Aquesta pancarta està firmada per Metges de Catalunya, Sindicat d'Infermeria i els sindicats CCOO i UGT.

Mostrar formulari de contacte