Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament vol fer un pla estratègic financer per afrontar la crisi

L'Ajuntament vol fer un pla estratègic financer per afrontar la crisi

El Pla vol donar suport a les famílies urgellenques i encarar amb garanties la incertesa econòmica
Ple Municipal 2008 - Juny
26/06/2008 16:29

El tinent d’alcalde d’hisenda de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, ha anunciat als grups municipals la intenció de l’ens municipal de preparar un Pla Estratègic econòmic i financer. La mesura vindria motivada "per tal d’adaptar els comptes municipals dels propers anys a una situació de crisi econòmica" que, segons Fierro, “afecta famílies, empreses, però també institucions com els Ajuntaments”.

Fierro afirma que el pla tindria per objectiu "primer, fer un disseny de les polítiques financeres de l’Ajuntament per als propers cinc o sis anys, adaptables als nous temps de la realitat econòmica, i poder encarar amb garanties la crisi econòmica que afecta al país”. I en segon lloc, “la recerca de mesures que, dins de les possibilitats de la institució, ajudin a les famílies urgellenques a fer front a aquesta situació d’incertesa econòmica”.

El tinent d’alcalde assegura que el pla vol "donar confiança als ciutadans de la Seu sobre la gestió de les finances municipals" i que "ajudarà a implementar mesures efectives, serioses i no improvisades que ens assegurin una bona prestació dels serveis i una bona salut econòmica de la institució”.

En aquest sentit, Fierro considera el tancament dels comptes de l'any 2007 com “plenament satisfactori” amb un estalvi net de prop dels 100.000€ i un romanent de tresoreria de lliure disposició positiu de l’ordre dels 400.000€. També ha recordat que “tot i que el pressupost del 2008, tant els capítols d’ingressos com els de despeses, s’ha fet amb una extrema cautela per garantir-ne una bona execució, l’objectiu és avançar-se als esdeveniments amb una estratègia econòmica i financera per als propers cinc o sis anys”.

L’equip de govern ha aprofitat per demanar consens a l'oposició i també per reclamar que la Generalitat, el Govern de l’Estat i els Parlaments afrontin seriosament la reforma de la Llei d’Hisendes Locals per tal de garantir un millor finançament dels municipis.

Mostrar formulari de contacte