Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alberg La Valira creix fins a 130 places amb l'estrena de noves habitacions

L'Alberg La Valira creix fins a 130 places amb l'estrena de noves habitacions

Neus Munté ha inaugurat la remodelació de la instal·lació, que s'adapta als estàndards més actuals de l'alberguisme La millora permetrà allotjar participants en el projecte de camí transfronterer amb Andorra i Auzat (Arieja)

12/03/2015 16:52

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest dijous, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, l’ampliació de l’Alberg La Valira. La instal·lació urgellenca de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ha estat ampliada amb 30 noves places i passa a tenir-ne un total de 130.

Les obres, que han estat finançades amb fons europeus, han consistit en la construcció d’una segona planta a l’ala nord de l’edifici. En aquest nou espai s’hi han instal·lat 6 dormitoris d'entre 4 i 5 places amb bany interior. També s’ha equipat una sala de la planta semisoterrani per acollir activitats formatives o reunions de grup. Finalment, s’ha fet una adequació de millora de la imatge de l’alberg.

Tot aprofitant la seva ubicació al bell mig del Pirineu català, l’Alberg La Valira acull moltes estades i programes socials i educatius, amb descomptes per a famílies amb infants, monoparentals i nombroses. L'allotjament entra en les ofertes de programes com 'L'estiu és teu', 'Vacances en Família', 'Esc...apa’t a la neu', 'Terra de dinosaures', 'Som planter' o bé “Fun with English”.

La XANASCAT, integrada en l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, disposa actualment de més de 50 albergs repartits per tot el país, en indrets d'especial interès natural i cultural.

Projecte transfronterer

L’ampliació de l’alberg La Valira, inaugurat l'any 1992, forma part del projecte “Fer de la frontera un camí cap a la formació”, que es porta a terme entre la població francesa d’Auzat (Arieja), Bescaran, la Seu d’Urgell i Andorra, coordinats per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Dins d’aquest projecte, l’ampliació de l’alberg de la Seu d’Urgell ha de servir a la doble finalitat d’allotjar persones que participin en el projecte i també per l’allotjament dels participants en el Màster d’Esports en l'Entorn Natural tal i com l’INEFC el vol dur a terme.

La consellera de Benestar Social i Família ha afirmat que aquesta “era una reforma necessària que ha estat possible gràcies a fons europeus i que permetrà donar viabilitat a diferents projectes, més enllà de la funció social que té tot alberg de la xarxa pública de la Generalitat”. Entre aquests projectes, ha recordat, hi ha el que coordina l’INEFC en col·laboració amb altres ciutats andorranes i franceses i “el qual esperem que pugui tenir una trajectòria important”. Neus Munté ha assegurat que l’alberg és també “un bon reclam d’activitat econòmica i turística per a la Seu d’Urgell i tota la comarca”.

Nou equipament cívic polivalent

Posteriorment, Munté i Batalla han visitat l’Oficina de Benestar Social i Família (OBF) de la Seu. Aquest edifici es convertirà, a partir del proper 14 d’abril, en un nou equipament polivalent, que inclourà un nou casal cívic a més de la ja existent OBF.

Des que va obrir, l’OBF de la Seu d’Urgell sempre ha compartit espais amb l’escola de formació d’adults, però aquesta es va traslladar l’any passat a una nova ubicació. D’aquesta manera, van quedar buits uns espais on s’hi van passar a fer tallers i cursos. Davant d’aquesta nova realitat, el Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, va iniciar converses amb l’Ajuntament de la Seu per tal de veure quin era l’ús més adequat d’aquests espais per a donar resposta a les necessitats socials de la població, i es va concloure que un casal cívic era la millor eina.

Concretament, a l’equipament de la Seu d’Urgell s’oferirà un espai tant per a usuaris com per a entitats, on s’hi podran fer activitats durant tot el dia de dilluns a divendres, excepte el mes de juliol en què només s’obrirà les tardes de dimarts i dijous.

La consellera de Benestar Social i Família ha completat l'estada amb la visita al Centre Cívic El Passeig, que és la seu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, i al taller i llar-residència Claror per a persones amb discapacitat intel·lectual.

  • Alberg La Valira - Inauguració de l'ampliació
    Alberg La Valira - Inauguració de l'ampliació
  • Alberg La Valira - Habitacions
    Alberg La Valira - Habitacions

Mostrar formulari de contacte