Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'alcalde d'Esterri d'Àneu demana una regulació que garanteixi la seguretat de les llars de foc

L'alcalde d'Esterri d'Àneu demana una regulació que garanteixi la seguretat de les llars de foc

Ramon Villuendas recorda la importància de revisar les xemeneies després de l'incendi que ha afectat un edifici del municipi

02/01/2015 19:31

Els Bombers de la Generalitat han començat a sanejar l'edifici cremat d'Esterri d'Àneu perquè els veïns afectats puguin entrar a recollir els seus objectes personals. Les tasques consisteixen a fer caure lloses i fustes del teulat per tal que sigui segur entrar als immobles. Tot i que encara es desconeix què va causar l'incendi, tot apunta que el va provocar una xemeneia.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha atribuït la ràpida propagació del foc a la mala construcció de moltes edificacions noves i ha reclamat que la legislació que obligui a netejar llars de foc periòdicament. El foc ha afectat els cinc apartaments dúplexs superiors, que han quedat totalment destruïts.

Segons els Mossos d'Esquadra, en el moment de l'incendi hi havia catorze persones a l'edifici que han hagut de ser evacuades i reallotjades la nit d'aquest divendres. Tot i que només cinc apartaments han quedat totalment calcinats la resta han quedat molt malmesos per l'aigua que es va fer servir per apagar el foc. Els propietaris no podran tornar als seus habitatges fins que se sanegi i s'asseguri bé l'edifici i un arquitecte doni l'autorització. Els Bombers i els Mossos han acompanyat aquest divendres als veïns a recollir les seves pertinences.

Les causes de l'incendi encara s'estan investigant però és molt probable que el contacte del tub de la xemeneia amb la fusta de la teulada hagi originat el foc. El 90% dels focs en habitatges que s'originen al Pirineu són per aquesta causa. L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, s'ha mostrat contundent i ha dit que en l'època del boom de la construcció es van fer ''autèntics disbarats'' i ara se n'estan pagant les conseqüències. Villuendas ha recordat que pràcticament tots els incendis en habitatges es produeixen en habitatges nous i amb teulades mal construïdes.

L'alcalde d'Esterri ha anat més enllà i ha demanat una regulació per les llars de foc i les xemeneies i ha dit que de la mateixa manera que és obligatori revisar anualment la instal·lació del gas o del gasoil també ho hauria de ser en les xemeneies i les llars de foc. Villuendas ha insistit també en la necessitat de fer pedagogia per fer un bon ús de les llars de foc i explicar quins materials i fustes són aconsellables cremar i quins no.

Mostrar formulari de contacte