Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'alcaldessa de Tremp demana una revisió del cost i el temps del transport públic des del Pallars fins a Barcelona

L'alcaldessa de Tremp demana una revisió del cost i el temps del transport públic des del Pallars fins a Barcelona

Sílvia Romero afirma que la capital del Jussà ha de poder tenir un hospital més gran i adaptat als "nous temps", i reivindica un nou Centre d'Atenció Primària

Sílvia Romero, alcaldessa de Tremp (Foto: Marta Lluvich/ACN)
Sílvia Romero, alcaldessa de Tremp (Foto: Marta Lluvich/ACN)
08/08/2023 10:44

Anar amb transport públic de Tremp a Barcelona costa uns 30 euros i entre tres i quatre hores de temps. En una entrevista a l'ACN, la nova alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, Sílvia Romero (PSC), ha demanat que es revisi tant el cost del bitllet com el temps del trajecte per evitar aquest greuge. La companyia Alsa és l'encarregada de prestar el servei a través d'una concessió amb la Generalitat, i el bus fa entre 6 i 21 parades, fet que actualment "no té cap sentit", segons manifesta l'alcaldessa.

D'altra banda, Romero també reivindica que l'Hospital de Tremp, de referència als dos Pallars, sigui "més gran i s'adapti als nous temps". Per aquesta raó l'Ajuntament ha cedit un espai per ampliar-lo i aposta perquè al setembre comenci un curs d'infermeria a la capital del Jussà.

Per a Romero és important que la formació d'Infermeria s'imparteixi al territori perquè és molt diferent el funcionament d'un hospital comarcal i dels centres d'atenció primària de les comarques de muntanya que la d'altres indrets del país. "Si aquests alumnes coneixen el territori, hi haurà més possibilitats perquè s'hi quedin a treballar en un futur", ressalta l'alcaldessa. L'Ajuntament de Tremp ja ha posat un pis a disposició dels sis alumnes en pràctiques d'infermeria que s'estaran a la capital trempolina.

D'altra banda, Romero remarca que Tremp necessita un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) i avança que perquè pugui ser una realitat el consistori cedirà un espai per a la seva nova construcció.

Edifici de serveis de la Generalitat

Tremp és la capital del Pallars Jussà però també exerceix com a punt de referència pel que fa a molts serveis pel Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Per aquest motiu, l'alcaldessa Romero ha insistit en la importància d'enfortir les relacions amb aquestes comarques perquè tenen "problemàtiques comunes". Ser capital de municipi amb molts nuclis petits és una característica que comparteixen i Romero creu que cal tenir un reconeixement específic a l'hora d'optar a ajuts.

Així mateix, Sílvia Romero ha informat de la intenció de cedir també un terreny perquè la Generalitat tingui a Tremp un edifici de serveis que aplegui tots els àmbits de l'Administració, des de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran passant per la resta de delegacions, algunes ja desplegades com la d'Educació i altres en procés.

Pla d'habitatge

En l'àmbit de l'habitatge, l'Ajuntament de Tremp va aprovar, el ple del passat 21 de juliol, la suspensió de les llicències per a pisos d'ús turístic en sòl urbà durant un any per regular-ne la implantació de nous. L'objectiu d'aquesta mesura és "comptabilitzar i regular millor la implantació de nous habitatges d'aquest tipus i garantir una oferta de qualitat." En aquests moments, a Tremp s'ha detectat manca d'habitatge de lloguer i un encariment de preus. Actualment, hi ha 109 habitatges d'ús turístic registrats.

Projectes de dinamització econòmica

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha resolt la concessió d'un ajut Next Generation de 447.878 euros a la proposta dels ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà sobre un projecte de dinamització i millora del comerç local de la comarca. La iniciativa ha de fer que l'àmbit comercial local i de proximitat sigui més sostenible.

La modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp també es considera un projecte vital per la comarca del Pallars Jussà. Romero apunta al fet que l'obra que es va aturar l'any 2015 s'ha de reprendre per poder millorar la gestió de l'aigua. A principis d'aquest any es van adquirir els compromisos per part del Govern i els regants d'actualitzar els projectes executius dels treballs i de reunir les adhesions necessàries per reprendre la finalització de la fase 1 i per continuar les fases següents.

Mostrar formulari de contacte