Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu, a la cua en el transport públic a Catalunya

L'Alt Pirineu, a la cua en el transport públic a Catalunya

Només un 3,3% dels desplaçaments són en bus o en tren Existeix dèficit de servei a tot el territori
Mapa del transport públic
14/10/2008 11:47

Una enquesta de mobilitat en dia feiner (EMEF) del 2008 estableix que l’Alt Pirineu i l’Aran és la penúltima vegueria en el rànquing d’ús del transport públic (3,3%), davant de les Terres de l’Ebre (2,5%). Un 50,4% de la població utilitza transport privat. El 46,3% es desplaça a peu.

El territori pirinenc és un dels que disposen, a més, d’un servei de transport públic més deficient, segons dades del Govern de la Generalitat. Un estudi elaborat el 2006 per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic assenyalava que el Pallars Sobirà és la comarca catalana amb la pitjor oferta d’autobús i tren. Aquesta situació es repeteix a la resta de comarques pirinenques.

La mobilitat i els desplaçaments interns i de connexió amb d’altres zones de Catalunya és d’un 87,1%. Els joves guanyen la resta de sectors d’edat en l’ús del transport públic a Catalunya, amb un 21,8% del total dels desplaçaments. Les dones es desplacen menys per feina que els homes, encara que ho fan en transport públic en un percentatge superior a ells, que prefereixen el vehicle privat en un 50,5%.

Pots consultar més dades sobre mobilitat a Catalunya aquí.

Mostrar formulari de contacte