Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran acollirà enguany 27 fires, un 60 per cent més que el 2020

L'Alt Pirineu i Aran acollirà enguany 27 fires, un 60 per cent més que el 2020

Les dades apareixen en el Registre d'Activitats Firals, que indica que una tercera part dels esdeveniments se centren en l'oferta agrícola. Les propostes es reactiven a totes les comarques
Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell
23/02/2022 18:15

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran acolliran enguany 27 fires, un 60 per cent més que el 2020, any de l'esclat de la pandèmia de la COVID-19 i del confinament domiciliari. Segons consta en el Registre d'Activitats Firals (RAFC), aquests esdeveniments es reactiven a totes les comarques pirinenques, però destaca especialment el Pallars Sobirà, amb 7 fires registrades, i el Pallars Jussà, amb 6 esdeveniments firals programats. La Cerdanya i la Val d'Aran tenen previstes 4 activitats firals; l'Alta Ribagorça, 2, i a l'Alt Urgell hi ha una fira inscrita al RAFC.

Segons informa l'ACN, a Catalunya es faran un total de 420 fires i es recuperaran més de 200 esdeveniments respecte el 2020, i més de 50 en relació amb el 2021. L'octubre continua sent el mes preferit per entitats i organitzacions firals, amb el 19,4% de les fires previstes, seguit dels mesos de maig (13,9%), novembre (12%) i abril (11%). Particularment, pel que fa a les fires internacionals i estatals, els mesos amb major nombre d'esdeveniments són febrer, abril, maig i setembre.

A l'Alt Pirineu i Aran, les fires agrícoles aglutinen una tercera part de l'activitat firal, seguit de les fires multisectorials, les d'alimentació i les d'artesania.

Del 100% virtual a la presencialitat

A causa de les restriccions sanitàries per la COVID-19, s'ha introduït el format virtual en les fires, que ha estat, en molts casos, l'única fórmula possible de donar continuïtat als esdeveniments. Amb la millora de les condicions sanitàries, aquest format s'incorporarà en activitats paral·leles o serveis complementaris, com a element imprescindible del màrqueting digital. El virtual va ser el format escollit el 2020, mentre que el 2021 s'ha optat per un model híbrid. Tot apunta que el 2022 comportarà el retorn a la presencialitat.

Segons el baròmetre de la Global Association of the Exhibition Industry, associació d'abast mundial dels principals organitzadors, associacions i socis del sector, la majoria dels operadors prefereixen el cara a cara per fer networking i l'experiència en viu que proporciona la fira presencial. Un 72% té previst o té la voluntat d'assistir a una fira en els propers mesos.

Mostrar formulari de contacte