Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran quedarà integrat enguany al sistema tarifari de Lleida

L'Alt Pirineu i Aran quedarà integrat enguany al sistema tarifari de Lleida

Els habitants de les sis comarques pirinenques podran desplaçar-se amb diferents sistemes de transport públic amb una única targeta, fet que reduirà el cost dels viatges

Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell
Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell
12/05/2022 13:55

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori integrarà les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de la demarcació de Lleida durant aquest any 2022. Així ho ha anunciat aquest dijous la directora de Territori i Mobilitat de la Generalitat i presidenta de l’ATM Lleida, Mercè Rius, durant una reunió amb els directors i gerents dels consells comarcals.

Amb el canvi, prop de 74.000 persones de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, es podran desplaçar per tota la zona integrada en diferents tipus de transport públic i una única targeta, amb la possibilitat de fer transbordaments en un mateix viatge. El usuaris tindran la possibilitat d'utilitzar els serveis urbans, els autobusos interurbans i la línia RL2 de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida i La Pobla de Segur.

La incorporació de les noves comarques al sistema suposarà un acord amb l’ATM Lleida per a la utilització del conjunt de títols integrats. Ara s’està treballant en la determinació de la nova zonificació i les tarifes que, en tot cas, suposaran un descompte important respecte al preus actuals, a banda de permetre la intermodalitat.

A hores d’ara, l’àrea integrada de l’ATM Lleida disposa de dues zones tarifàries i està formada per la Noguera, les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra, amb una població de més de 360.000 habitants i 149 municipis. Amb la suma de l’Alt Pirineu i Aran, el sistema augmentarà fins als 434.000 habitants i més de 200 municipis.

L’àmbit de l’ATM Lleida disposa des del 2008 de la targeta sense contacte, que es pot recarregar al Centre d’Atenció al Client de l’ATM Lleida, els punts de venda de les poblacions de l’àrea integrada o els autobusos interurbans.

Mostrar formulari de contacte