Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran se suma a la Setmana Sense Fum amb activitats de divulgació i conscienciació

L'Alt Pirineu i Aran se suma a la Setmana Sense Fum amb activitats de divulgació i conscienciació

RàdioSeu ha emès un especial del seu 'Espai de Salut', amb Anna Gómez, per donar consells pràctics sobre com deixar de fumar. Al conjunt d'actes hi participen els CAP d'Oliana, Puigcerdà, Tremp, Sort i el Pont de Suert
27/05/2022 18:50

La Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran s’ha sumat a la 23a Setmana Sense Fum que se celebra del 25 al 31 de maig. El Dia Mundial sense Tabac té enguany un lema explícit: "Deixa de fumar i comença a sumar". S'hi engloba diverses propostes organitzades pels equips d’atenció primària (EAP) d'Oliana, Sort, el Pont de Suert, Tremp i Cerdanya.

També en el marc d'aquestes activitats, RàdioSeu ha emès aquest divendres un especial del programa quinzenal 'Espai de Salut', en què Anna Gómez, infermera del CAP de la Seu i col·laboradora de l'emissora municipal, ha donat consells pràctics sobre com deixar de fumar i com evitar adquirir aquest hàbit.

Al CAP d'Oliana, aquest dimarts vinent dia 31 es durà a terme una activitat grupal de deshabituació del tabac, que lideraran l’infermer referent d’aquest àmbit i la referent de benestar emocional comunitari. Al llarg d'aquests dies també s’hi organitza una taula informativa per als pacients i familiars, una acció que es fa igualment al CAP del Pont de Suert.

De la seva part, l’EAP Cerdanya ha visitat aquest divendres l’Escola Vedruna de Puigcerdà, on ha explicat als més joves els riscos del tabac. La mateix acció es farà dimarts vinent a l’Institut Pere Borrell, on s’elaborarà una pancarta amb lemes ideats pels alumnes per deixar de fumar. A més a més, a la capital cerdana s’editarà un vídeo amb pacients que han abandonat el tabac. I durant tota la setmana es manté una taula informativa al vestíbul del CAP, amb material sobre la campanya, i es penjarà una pancarta a la façana de l’edifici.

L’EAP Sort ha previst, també per dimarts 31, una sessió d’educació sanitària sobre el tabac adreçada als alumnes d’ESO de l’Institut Hug Roger III, on es realitzaran carboximetries per mesurar la quantitat de monòxid de carboni (CO) en l’aire expirat dels joves. També al Pallars, el CAP de Tremp ha participat tot aquest mes, juntament amb l’Hospital Comarcal del Pallars, en el programa En Bones Mans de Ràdio Tremp, incidint en els riscos d’aquest hàbit nociu.

Setmana Sense Fum

La Setmana Sense Fum és una iniciativa impulsada per l’Agència de Salut Pública, conjuntament amb CamFiC i AIFICC, en el marc del Programa Atenció Primària Sense Fum. El seu objectiu és sensibilitzar la població de la importància per a la salut del fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac, així com poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

En l’organització hi participen, des de 2016, organitzacions com les xarxes d’Atenció Primària i d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, diferents consells i col·legis professionals, societats científiques, entitats municipalistes com ajuntaments i diputacions, diferents associacions i ONG relacionades amb la prevenció i promoció de la salut.

  • Divulgació de la Setmana Sense Fum al CAP de Puigcerdà (Dep. Salut)
  • Dia Mundial sense Tabac

Mostrar formulari de contacte