Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran tindrà set camps de treball voluntari per a joves aquest estiu

L'Alt Pirineu i Aran tindrà set camps de treball voluntari per a joves aquest estiu

El dedicat a la biodiversitat dels estanys, a Ginestarre, és el que té més demanda. Entre les novetats hi ha un camp sobre refugis de la Guerra Civil, a Conca de Dalt i la Pobla de Segur
Presentació dels camps de treball voluntari per a joves a l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ACN)
03/04/2019 10:30

La regió de l'Alt Pirineu i Aran es manté com un dels nuclis principals de camps de treball voluntari per a joves a l'estiu. Enguany n'hi haurà un total de set. Els camps són coordinats per la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

El que més sol·licituds va tenir l'any 2018, i que aquest any es torna a fer, va ser el que organitza l'Associació La Sorellona i que es dedica a recuperar la biodiversitat dels estanys dels Pirineus. Aquest camp de treball es realitza al poble de Ginestarre, al Pallars Sobirà.

Pel que fa a les novetats, enguany destaca el que es farà per senyalitzar refugis i trinxeres de la Guerra Civil als municipis de Conca de Dalt i La Pobla de Segur, al Pallars Jussà. A la Pobla queden vestigis de 5 refugis antiaeris. L'objectiu és indicar les entrades d'aquests recintes militars, recuperar informació sobre ells i donar-los a conèixer al poble. A la muntanya de Sant Corneli, escenari d'una gran batalla entre els fronts republicà i nacional, es netejaran els camins per arribar-hi i se'n facilitarà l'accés.

Pel que fa a la regió de Ponent, enguany hi haurà 10 camps de treball per a joves. En total, els 17 camps que hi haurà a la demarcació de Lleida reuniran 294 joves d'entre 14 i 29 anys. La majoria (12) van adreçats a joves catalans, però també n'hi ha cinc adreçat a joves de fora de Catalunya. D'aquests, un és per a participants de l'Estat espanyol; i la resta, per a inscrits d'altres països.

Als municipis de Mollerussa i Castelló de Farfanya tornaran a fer camps de treball després d'uns anys sense fer-ne. En el cas de la capital del Pla d'Urgell, s'elaboraran jocs de gran format cooperatius de fusta compartits entre les diferents escoles, amb la finalitat d'oferir oportunitats d'adquirir autonomia i habilitats. A la població de la Noguera es farà la neteja de la brossa i de la vegetació al·lòctona de la llera del riu Farfanya.

Les temàtiques dels camps organitzats enguany seran: medi ambient (9), de recuperació i conservació del patrimoni (5), arqueologia (1) i cultura (2).

Mostrar formulari de contacte