Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran tornarà a tenir un agent de Protecció Civil

L'Alt Pirineu i Aran tornarà a tenir un agent de Protecció Civil

El càrrec es recupera després de deu anys i treballarà des de la Seu d'Urgell. Entre les seves funcions hi haurà la prevenció de riscos, simulacres d'accidents i redacció de plans especials per a empreses i administracions
Edifici de serveis del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
04/05/2022 11:15

L'Alt Pirineu i Aran comptarà amb un agent de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. El delegat del Govern a la regió pirinenca, Ricard Pérez, i el nou delegat de Protecció Civil tant per al Pirineu com per a la regió de Lleida, Xavier Garròs, han anunciat que l'executiu ha convocat aquesta plaça i s'ocuparà de manera imminent,

Pérez i Garrós han explicat aquesta novetat en el marc de la jornada sobre gestió de botellots que s'ha dut a terme aquesta setmana passada a la Seu d'Urgell. El representant de la Generalitat ha assenyalat que l'objectiu de l'agent territorial serà que les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, i especialment les associacions i entitats, comptin amb una persona de referència al territori mateix, a la qual puguin adreçar-se directament en qualsevol situació d'emergència o en d'altres temes relacionats amb Protecció Civil. El polític olianès conclou que la idea és "tenir una visió del Pirineu des del Pirineu mateix". en el marc del desplegament de delegacions de diversos departaments de la Generalitat que es va anunciar aquest mes de març.

En aquest sentit, Ricard Pérez considera lògic que s'avanci cap a aquest apropament de l'administració, entre d'altres motius, perquè la càrrega de feina que tenen els delegats de les conselleries a Lleida, a l'hora d'atendre les necessitats de la mateixa plana lleidatana, dificulta que puguin tenir un contacte més directe amb les demandes quotidianes de l'Alt Pirineu, que és una àrea molt gran i amb una població molt dispersa.

Territori gran i complex

Segons Pérez, "no es podia entendre que en un territori complex com el nostre, en què per exemple hi ha grans estacions d'esquí com Baqueira Beret i La Molina, o molts episodis de despreniments de roques, no hi hagués un agent de Protecció Civil". De fet, el delegat ha indicat que el concurs públic per assignar la plaça ja es va convocar recentment i s'hi han presentat set aspirants. Ara resta definir quina serà la persona escollida, que tindrà la seva oficina a la Seu d'Urgell, concretament a l'edifici annex del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Pérez preveu que el tècnic ja s'incorpori a aquesta tasca aquest estiu.

De la seva part, Xavier Garròs ha destacat que l'agent pirinenc no dependrà de la delegació de Lleida sinó que estarà en contacte directe amb la Direcció General de Protecció Civil a Barcelona. Entre les tasques que assumirà hi ha les d'organitzar tasques relacionades amb la prevenció de riscos, com poden ser simulacres d'accidents i redacció de plans especials de protecció per a empreses i administracions. També es pot encarregar de l'emissió d'informes urbanístics i ambientals, en aquells casos en què calgui detectar possibles riscos en els projectes presentats.

Garròs creu que aquesta presència específica a l'Alt Pirineu i Aran és necessària "perquè és la vegueria més gran i la que té més risc d'allaus, d'inundacions, de despreniments en carreteres o de fauna salvatge", a causa de la seva orografia d'alta muntanya. A més a més, amb la crisi de la COVID "els alcaldes s'han vist superats en alguns moments" i per això veuen convenient que se'ls doni aquest recolzament.

Mostrar formulari de contacte